Juniorka vstoupila do jara vysokým vítězstvím

Start do jara vyšel juniorům náramně. Na Šeberově deklasovali Rokycany 5:1.

Juniorka vstoupila do jara vysokým vítězstvím

Před zápasem by při pohledu na tabulku nezasvěcený divák mohl snadno rozluštit, že úvodní jarní soutěžní utkání naší juniorky bude zápasem o divizní bytí a nebytí. Paradoxně však, i přes o příčku lepší postavení v tabulce a čtyřbodový náskok, trápily sestupové starosti pouze našeho soupeře z Rokycan. Od sezóny 2012/2013 bude totiž naše juniorka začleněna do nově zřízené soutěže „béček“, a tak mohli mladí klokani přistoupit k utkání s čistou hlavou.

V nepříliš vlídném počasí se úvodní dvacetiminutovka zápasu odehrávala ve znamení úporného boje bez výraznějších příležitostí. Poté však načal gólový účet Dominik Vašut, který se prosadil ve vápně po hlavičce Orolína, a nastartoval tak brankostroj, který se na podzim často zastavoval spíše v naší brance. Do poločasu se stačil prosadit ještě Kraják, jenž po přihrávce Ludvíka postupoval sám na rokycanskou branku, vyhnul se brankáři Vildovi a z úhlu poslal míč do opuštěné svatyně. Právě Kraják byl zvláště ve druhém poločase – společně s dalšími dvěma hráči povolanými z áčka, Šumským a Orolínem – motorem klokaní ofenzívy.

Druhý poločas musel potěšit nejen všechny přítomné diváky, ale i bedlivě přihlížejícího nového trenéra A-týmu Jozefa Webera. Bohemka se prezentovala pohlednými akcemi a vcelku spolehlivě odvracela rokycanské útočné snažení. V 63. minutě po přízemním centru Orolína pohodlně usměrnil míč do sítě opět Kraják a sám Orolín zvýšil o sedm minut později již na 4:0 po krásné akci, kdy převzal míč od Ludvíka, narazil si míč s Vašutem a tváří v tvář brankáři Vildovi pohodlně zavěsil. Vrásky na tváři trenéra Slezáka rokycanští fotbalisté způsobili až korekcí výsledku na 4:1. Brožovou krásnou střelou, na kterou však brankář Havránek neměl nárok. Stejný hráč následně další pěknou střelou olízl břevno, ale poslední slovo měli opět naši junioři.

O definitivní podobu výsledku se postarali střídající hráči Šplíchal s Macháčem. Prvně jmenovaný vyslal krásnou přihrávku středem hřiště a pro Macháče už nebyl problém přibalit pátý gól do rance hostí.

Juniorka tak i s úroky vrátila Rokycanům podzimní vysokou porážku 0:4. K příštímu zápasu pojede rezerva do Českého Krumlova, kde bude doufejme k vidění kromě památek i podobně příjemný výsledek v náš prospěch.