Série proher skončila

Klokani i v deseti remizovali s Hradcem 0:0.

Série proher skončila

V 21. kole Gambrinus ligy se Klokani poprvé pod vedením Jozefa Webera představili v „domácím“ prostředí. Soupeřem jim byl Hradec Králové, který měl na Bohemku v tabulce pouze čtyřbodový náskok.

Bohemians nastoupili v novém rozestavení 4-5-1. Na hrotu se pohyboval osamocený Martin Nešpor, který na sebe nejdřív upozornil nefotbalově. Neuplynulo ani deset minut hry, když přehnal napadání, zajel zezadu do brankáře Lindra a pozásluze dostal žlutou kartu.

Jinak měli v prvním poločase Klokani míč častěji na kopačkách, kombinovali po zemi a nepouštěli Hradec moc do hry. Z optické převahy ale nevyplynula žádná velká šance. Naopak se z protiútoků mohli radovat hosté, když Jindřišek s Moravcem museli řešit závar po Dvořákově nákopu, Holešovu střelu zase v pohodě chytil Sňozík.

Za Bohemku to ze střední vzdálenosti zkoušeli Jindřišek, Borek či Abraham. Jejich střely se ale mezi tři tyče nevešly. Největší šanci měl pak těsně před koncem první půle Martin Nešpor. Naběhl si na Bartkovu hlavičku a šel sám vstříc Lindrovi, vystřelil ale vedle a byla to jedna z posledních akcí, kterou mladý útočník na hřišti udělal. Za pár okamžiků totiž po souboji u postranní čáry dostal druhou žlutou kartu a šel do šaten o pár vteřin dřív než jeho spoluhráči. První poločas skončil 0:0, ale Klokany čekal celý druhý poločas v oslabení.

Do druhé půle nastoupil Hradec, vědom si početní převahy, pěkně zostra a Radek Sňozík se musel hned po pěti minutách vyznamenat, když zneškodnil střelu Dvořáka. Za Bohemku se objevil v několika zajímavých situacích Abraham. Nejdřív šla jeho střela po rohovém kopu mimo, podruhé špičkou kopačky dosáhl na přímý kop Budínského, míč ale branku těsně minul.

Šanci měl i Tomáš Borek, který do druhého poločasu dostal nejvíce ofenzivních úkolů. Po spolupráci dnes velmi aktivního Bartka se Žižkou byl v dobré střelecké pozici na malém vápně Hradce, obrana v čele s Lindrem mu ale ve skórování zabránila.

Na konci zápasu měly oba týmy po jedné velké šanci. Nejdřív se opět zaskvěl Radek Sňozík, který vytáhl nad břevno dělovku Zeleného. Na druhé straně se už v nastaveném čase snažili vstřelit vítězný gól střídající Vyhnal s Csehem. Branky ale nedocílili, takže se obě mužstva rozešla smírně 0:0 a Bohemka tak získala pod novým trenérem první bod.