U17 vstoupila do jara výhrou na Motorletu

"Sovětské" komando úřadovalo v Jinonicích. Na výhře 4:0 se dvěma brankami podílel Artemuk, po jedné přidali Tikhonov a "Kasatonov" Kasík.

U17 vstoupila do jara výhrou na Motorletu

V úvodu jsme nastoupili aktivně, ale do šance jsme se nedostali. Mírnou herní převahu se nám přetavit v gól nepoddařilo, a tak z ojedinělé akce zahrozil soupeř. Ve 14. minutě přišla ztráta ve středu hřiště a obrovská šance domácích, ale míč skončil na brankové konstrukci. Utkání se postupně změnilo spíše v boj, když jsme sice měli často míč na kopačkách, ale domácí nám zhušťováním prostoru kolem míče ztěžovali kombinace a řada nepřesných přihrávek jim ještě více pomohla. K prvnímu přímému ohrožení brány jsme se tak dostali až 33. minutě, když Habrunova střela z dvaceti metrů nadělala domácímu brankáři problémy. Ve 36. minutě přišla první branka do domácí sítě. Habrun po secvičené akci našel krásnou přihrávkou Artemuka, který šel ze strany sám a střelou na vzdálenější tyč nás dostal do vedení.

Druhý poločas začal náznakem šance domácích, ale míč skončil nad. Poté se začala stupňovat naše převaha. Ve 46. minutě jsme rozehráli roh na krátko, Lipanovi sice centr ne úplně povedl, ale našel Tikhonova, který jej v akrobatické poloze krásně trefil a poslal do branky. V 52. minutě šel sám na gólmana Horký, ale vracející se obránce ho stačil zneškodnit. Pak zaspal s vyběhnutím Dočekal, ale svou chybu dobrým zákrokem napravil. Na druhé straně si do hloubky odskočil pro míč Horký, uvolnil rozběhnutého Artemuka, kterého domácí obrana zastavila uvnitř pokutového území pouze za cenu nedovoleného zákroku. Nařízenou penaltu sám faulovaný proměnil přesnou střelou do šibenice. V 70. minutě se do obrovské příležitosti dostal Hnilička, ale ani nadvakrát domácího gólmana nepřekonal a neujala se ani Trnkova dorážka. Následoval roh, který skončil až centrem Hanka z druhé strany a gólovou hlavičkou Kasíka. Motorlet mohl korigovat dvě minuty před koncem, ale hlavička po rohovém kopu skončila těsně mimo.

SK Motorlet Praha - Bohemians 1905 0:4 (0:1)

Branky: 36. Artemuk, 46. Tikhonov, 62. Artemuk (P), 71. Kasík
Sestava: Dočekal - Doupovec (53. Novotný), Rothe, Svozil, Lipan - Habrun, Hanek, Trnka - Tikhonov (56. Hnilička), Horký (66. Kasík), Artemuk