Který tým prolomí černou sérii?

V neděli od pěti hraje Bohemka s Boleslaví.

Který tým prolomí černou sérii?

Do konce fotbalové Gambrinus ligy zbývá šest kol a situace ve fotbalové lize se před jejím koncem dramatizuje. Soupeřem Bohemky v nejbližším ze zbývajících zápasů bude Mladá Boleslav.

Středočeši mohli ještě na začátku března myslet na ty úplně nejvyšší ligové posty. Po devatenáctém kole ztráceli na první místo pouhých šest bodů. Z posledních pěti zápasů si ale nepřipsali ani jedno vítězství, ztráta na titul se více než zdvojnásobila a na čtvrté místo reprezentantů z města aut se už tlačí žraloci ze středu tabulky v čele s Příbramí. V posledním zápase se sice po dvou utkáních Boleslavští střelecky prosadili, přesto prohráli s Olomoucí 2:3. Pro zápas s Bohemkou nemůže trenér Koubek počítat vykartovaným Johanou, nejistý je i start Zahustela.

Klokani se na Boleslav připravují po dvou prohrách s pražskými soupeři. „Nejsme v lehké situaci, ale udělali jsme přes týden všechno, abychom zvedli klukům morálku a náladu po nepovedeném výkonu na Dukle. Budeme se snažit fanouškům revanšovat a získat body, i když víme, že nás nečeká lehký soupeř,“ slibuje před nedělí trenér Klokanů Jozef Weber. Ten na zápas nemůže počítat pouze s Michaelem Žižkou, který už od střetnutí s Libercem léčí zraněné koleno. Hned čtyři Klokani si ale budou muset dávat pozor na žluté karty. Po třech jich mají na kontě Abraham, Borek, Cseh a Moravec.

Z podzimního zápasu na hřišti našeho nedělního soupeře odjížděli Klokani poraženi. Pod výsledek 2:0 se tehdy podepsali Zahustel a Procházka. Poslední „domácí“ zápas ale vyzněl lépe pro Klokany. Ve stejném ligovém kole loňského ročníku sice Bohemians rychle prohrávali po brance Mendyho, ale dvěma góly Nešpora a jedním Škody otočili výsledek na konečných 3:1. Když se řekne „Mladá Boleslav“, vybaví se Klokanům i zápas ze srpna 2009 a vítězný gól Jana Štohanzla z nastaveného času. „Štohy“ už ale hájí barvy soupeře.

Zápas s Mladou Boleslaví začne v neděli v pět hodin odpoledne. Jako hlavní ho řídí rozhodčí Královec. Až do konce sezony se lístky na domácí zápasy budou prodávat se čtyřicetiprocentní slevou, tedy za 90 a 150 korun. Již teď si je můžete koupit prostřednictvím portálu Ticketpro.