Lekce od Středočechů

Bohemka prohrála s Boleslaví 0:3.

Lekce od Středočechů

V pětadvacátém kole čekal Klokany důležitý zápas, v němž přivítali Mladou Boleslav. Trenér Jozef Weber tentokrát vsadil na rozestavení 4-4-2 a do útoku poslal Nešpora s Hartigem. Do stoperské dvojice se vedle Cseha stáhnul Borek.

Obě mužstva vystrčila růžky již v prvních minutách. Nejdříve Fillo po průniku nabízel míč před branku, odkud odvracel Borek, na druhé straně krásným centrem našel stozápasový jubilant Bartek Nešpora, kterému ale míč na kluzkém terénu odskočil a on se nedostal k zakončení.

Po deseti minutách se zastřeloval Mareš, Sňozík ale na jeho střelu dosáhl. Na druhé straně zase po dvaceti minutách neusměrnil mezi tři tyče Hartig Jindřiškův centr. To už byl na hřišti Růžička, který nahradil zraněného Budínského.

Před třicátou minutou zápasu měl velkou šanci Chramosta, sám před Sňozíkem ale hlavičkoval vedle, o chvíli později opět střílel Mareš, Sňozík tentokrát jeho střelu vyboxoval. Když už se zdálo, že první poločas skončí bez branek, růžoví udeřili. Ke své několikáté střele se dostal na levém křídle Mareš a jeho projektil zapadl do druhého rohu branky, než kam šel Sňozík. Po prvním poločase tak Bohemka prohrávala 0:1.

Do druhého poločasu vstupovali Klokani s odhodláním otočit nepříznivý výsledek, jejich naděje ale brzo vzaly za své. Po deseti minutách druhého dějství si centr z levé strany našel úplně volného Kúdelu. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti sice Sňozík zlikvidoval, míč se ale odrazil pouze zpět do boleslavského záložníka a do branky. Boleslav vedla 2:0.

Třetí hřebíček přidala Boleslav v 63. minutě. Míč se dlouho odrážel v pokutovém území Radka Sňozíka, až se dostal k jeho hranici na nohu Filla, který skákavou střelou rozvlnil síť za brankářem Bohemky potřetí.

Jiskřičku naděje mohl vykřesat 20 minut před koncem Nešpor, který se uvolnil na malém vápně, ale jeho ostrá střela za Šedou neskončila. Velkou šanci měl i Lukáš Hartig, který byl po přihrávce od střídajícího Orolína sám před brankou, ale ve skluzu se mu míč zamotal mezi nohy a Hartig nezakončil.

Hosté už si ve zbytku zápasu vítězství pohlídali, a tak Bohemka v zápase s Mladou Boleslaví před necelými dvěma tisícovkami diváků prohrála 0:3.