Rozhodl první gól, shodli se trenéři

Miroslav Koubek a Jozef Weber hodnotí nedělní utkání.

Na pozápasové tiskové konferenci měl jako první slovo lodivod boleslavských Miroslav Koubek. Věděl, že jeho tým musí zápas zvládnout pro udržení horních příček v tabulce. „Poslední zápasy jsme nevyhráli a bylo to trošku frustrující. Dnes to nebylo představení tanečních mistrů, ale účel světí prostředky a podali jsme takový výkon, jaký byl potřeba. Byť jsme se nenacházeli v žádném pohodovém rozpoložení, bylo hlavně v přechodové fázi vidět, že jsme kvalitnější a věřil jsem, že se dokážeme prosadit,“ řekl Koubek, jehož mužstvo šlo ale do vedení až v samotném závěru prvního poločasu. „Střela Mareše nás vysvobodila a uklidnila do druhé půle. V té jsme byli produktivní a poctivým výkonem jsme udrželi čtvrtou příčku v tabulce. Nyní bychom se mohli uklidnit a na Spartu jít ve větší psychické pohodě,“ očekává Koubek.

Podle trenéra Bohemians Jozefa Webera byl rozhodujícím okamžikem zápasu první gól. „Do 35. minuty klukům nemůžu upřít snahu, ale pak jsme dostali snad už třetí branku kolem čtyřicáté minuty, což v naší psychické situaci utkání výrazně ovlivnilo. Ve druhé půli jsme, podobně jako na Dukle, dostali druhý gól a od té doby se zápas dohrával. Za stavu 0:2 už jsme necítili sílu utkání zvrátit,“ zhodnotil Weber.

Na Mladou Boleslav vyběhla Bohemka ve trošku jiném složení než v posledních zápasech. „Nechali jsme odpočinout Pavla Lukáše. Samozřejmě s ním dál počítáme, ale poslední utkání se mu příliš nepovedla a i takhle zkušený hráč si někdy potřebuje odpočinout. Na místě stopera hrál Tomáš Borek a myslím, že svou úlohu zvládl. Věděli jsme, že soupeř hraje se dvěma středními záložníky, tak jsme zvolili rozestavení 4-4-1-1 s Hartigem ve středu. Nechci říct, že to nevyšlo, ale v ofenzivní části tam nebylo tolik situací, jak jsme si představovali,“ vysvětlil nedělní stav trenér Bohemians.

Muž na lavičce Klokanů ale i do dalších zápasů půjde s odhodláním. „Všichni jsme placení za fotbal. Jsme profesionálové a je naše profesionální čest se bít. Uvidíme, v jakém složení, ale i příště půjdeme vyhrát,“ uzavřel odhodlaně Jozef Weber.