Kluci hráli na hranici svých možností

Trenéři Hašek a Weber hodnotí utkání na Spartě.

Trenéři týmů z opačných pólů tabulky se vyjádřili na tiskové konferenci po zápase Bohemky na Spartě. Spokojenější byl ten bojující o titul, trenér Sparty Martin Hašek. „Po prohraném finále jsme cítili velké zklamání, trénovali jsme jen lehce a snažili se připravit na dnešního soupeře. Myslím, že se to podařilo. Hráči byli koncentrovaní a bylo vidět, jak za vítězstvím jdou,“ pochválil své hráče Hašek. „V prvním poločase jsme měli trvalý tlak a dobrou přípravnou fázi. Velice špatná ale byla ta finální. Ve druhém poločase to bylo něco jiného. Hráči se víc tlačili do zakončení a rezultovaly z toho šance a gól. V závěru jsme se nechali zatlačit, ale dovedli jsme utkání do vítězného konce a získali tři body, za kterými jsme svým výkonem šli,“ popsal zápas první trenér Sparty.

Letenští tak zůstali součástí boje o titul. „Nejdřív jsme to měli ve svých rukou, teď už ne, ale pořád máme šanci. Když vyhrajeme oba naše zápasy možnost titulu je reálná. Budeme bojovat, abychom mu svými výkony šli naproti,“ plánuje Martin Hašek.

Z pohledu Bohemky hodnotil zápas Jozef Weber: „V první půli nás Sparta přehrávala víc, než jsme chtěli. Věděli jsme o jejích schopnostech, ale z kvalitní obrany se nám nedařilo chodit do útočné fáze, kdy jsme chtěli Spartu překvapit protiútoky a rychlým přechodem, který nám vycházel minulý týden s Příbramí. Ve druhé půli, paradoxně ve chvíli, kdy se nám víc začala dařit mezihra a drželi jsme balón, jsme ten tlak neustáli. Těch situací tam ale bylo tolik, že by bylo složité je ustát a nedostat branku. Moje mužstvo podalo výkon na hranici svých možností. Hlavně v defenzivní části to kluci odehráli na maximum,“ hledal pozitiva trenér Bohemians.

Díky tomuto i ostatním výsledkům tohoto kola Bohemka klesla na patnáctou pozici. I na názor na jiné zápasy byl Jozef Weber na tiskové konferenci tázán. „Budu mluvit obecně. Jsem mladý trenér a nemám peníze, abych mohl chodit na disciplinárky,“ pousmál se Weber, „ale při několika posledních zápasech mi bylo dost divně,“ přiznal trenér Bohemians, který se ale hodlá soustředit jen na zápasy svého mužstva. „K utkáním Ostravy bych se vyjadřoval nerad, my se pokusíme oba naše zápasy vyhrát.