Bylo to hlavně o emocích

Trenéři Rada a Weber hodnotí zápas s Teplicemi.

Na pozápasové tiskové konferenci nejdřív krátce vystoupil trenér hostů Petr Rada. Ten byl rád za udržení pátého místa v tabulce. „Věděli jsme, že nás tady nic lehkého nečeká. Domácím velelo, že musí vyhrát, ale myslím, že na nich ležela tíha, že prostě musí. My jsme v prvním poločase měli dvě nebo tři šance, které kdybychom lépe vyřešili tak skončily brankou, hlavně Petr Dolejš tam byl dvakrát sám. Ve druhém poločase, po vyloučení Rosy, jsme museli hru trošku přeskupit a bylo to z naší strany hlavně o vůli a bojovnosti,“ zhodnotil trenér Teplic.

Trenér Bohemians Jozef Weber podobný průběh utkání podle svých slov očekával. „Z naší strany jsem viděl v první půli ohromné nasazení, ale bohužel se projevila nervozita a Teplice byly fotbalovější. Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji. Samozřejmě jsme věděli výsledek z Ostravy, tak jsem klukům říkal, ať se uklidní, že už není co ztratit. Ať si zahrajeme, uvolníme se. Byla tam pěkná akce Vyhnala. Škoda, že neskončila gólem, ale vyloučením. Po něm jsme získali územní převahu, ale bylo to spíš o emocích. Byla tam spousta závarů, ale žádná vyložená šance. Ve druhém poločase snad ani nešlo dát gól, byl tam nějaký silný protivítr,“ glosoval Weber překážky, které Klokani nepřekonali.

Situace v tabulce je po středečním utkání zřejmá. „Nevím, do jakého světa bychom se museli zítra probudit, aby bylo reálné zachránit ligu,“ ví trenér Bohemians a soustředí se spíš na další působení. „Mluvil jsem s majitelem, který mi řekl, že spolu jedeme dál. Určitě by bylo příjemnější přebudovat kádr v lize. Měli jsme to ve vlastních rukách. I pode mnou jsme měli zvládnout zápas s Viktorkou či Hradcem. Ty body nám dnes chybí a soupeř vycítil krev a využil toho. Určitě bych nevyhlašoval, že za rok postoupíme. Něco jiného je hrát o záchranu a o postup. Teď si musíme všichni sednout a jestli chceme postoupit, musíme tým razantně zkvalitnit. Něco bránit je jednodušší, než někoho přehrávat,“ uvědomuje si Weber.

Lodivod Klokanů se nevyhnul ani otázkám o kvalitě svého mužstva. „Když máme mladé útočníky, kteří dali v lize tři a žádný gól, nemůžeme čekat, že jich budou dávat dvacet jako Lafata. To je realita. To jsou kluci, kteří kdyby byli ve správném mužstvu, tak jednou vyrostou a ty góly dávat budou, ale aby vše leželo na nich, to je pro ně složité. V záloze dnes třeba byli Šumský a Budínský. Šikovní kluci, se kterými určitě do budoucna budeme pracovat, ale těžko jsme mohli čekat, že oni budou nositeli záchrany. Svým způsobem je obdivuji. Je to pro ně ohromná škola,“ uzavřel Jozef Weber.