Dukla otočila zápas s Bohemkou

Klokani vedli nad prvoligovou Duklou 1:0, ovšem "armádní" klub vývoj utkání zvrátil (uvnitř BohemkaTV).

Dukla otočila zápas s Bohemkou

V krásném areálu ve Zbuzanech odehrála Bohemka druhé přípravné utkání, tentokrát blíže Praze. Trenér Weber opět rozložil sílu rovnoměrně mezi všechny přítomné hráče. Prvoligová Dukla si v zápase vyzkoušela pár nových tváří ze zahraničí.

Začátek utkání odpovídal klasickému přípravnému "mači". Hrálo se převážně ve středu hřiště, jediná výjimka je gólová šance Jirouše, kterou přerušila asistentka rozhodčího Šecová kvůli ofsajdovému postavení vysokého útočníka. Po čtvrthodině hry proběhl mezi nic netušícími protihráči Orolín, ale střela letěla přímo doprostřed branky. Filip Rada se určitě zapotil více při dalekonosné střele Šmída, který z pětatřiceti metrů napálil levou tyč brány Dukly Praha.

Bohemáčtí fanoušci se mohli zaradovat ve 24. minutě, když se po centru Orolína dostal do zakončení Bartek a hlavou poslal Bohemku do vedení. Rozhovor se střelcem a hodnocení trenéra Jozefa Webera můžete shlédnout na BohemkaTV pod článkem. David Bartek se ocitl ještě v jedné příležitosti. Po rychlém protiútoku se dostal míč po trase Orolín - Šiml - Bartek k právě posledně jmenovanému, ovšem ten tentokrát vystřelil nad břevno.

I náš dnešní soupeř měl pár příležitostí. Chigou mířil hlavou nad, ve 40. minutě se Engelmann po narážečce právě s urostlým útočníkem také netrefil mezi tři tyče. A v závěru půle se Dani Chigou prokličkoval k příležitosti, ale míč poslal vedle brankové konstrukce.

První dějství tak skončilo 1:0 pro Bohemku a v obou táborech došlo k větším změnám v sestavě. V 51. minutě trefil po rychlé rozehrávce Rady se Šumským Roman Potočný vršek brankové sítě. Nadějněji vypadala šance Vyhnala, ovšem brankář Šebek střelu vytáhl mimo tři tyče.

Po jednom z rohů soupeře se zády prosadil, bohužel v neprospěch Klokanů, Přeučil, který tak v 68. minutě srovnal. O pár minut později našel Jindřišek krásnou kolmicí Vyhnala, ale brankář Šebek se proti tomuto útočníkovi opět vyznamenal. Potočný pak v jedné příležitosti Bohemky dokázal dopravit míč za brankovou čáru, ovšem až po odpískání jeho ruky při zpracování.

A toho využila Dukla, když si z dobrých 35 metrů postavil míč Přeučil a poslal expres zásilku k levé tyčce Bojčukovy brány. Ten se za balonem natahoval marně a "armádní" klub vyhrál střetnutí 2:1. Další utkání, které se odehraje v Braňanech, čeká Klokany již tuto sobotu proti Mostu.