Bohemka v přípravě přehrála Baník Most

Klokani porazili svého druholigového soupeře o dvě branky (uvnitř BohemkaTV).

Bohemka v přípravě přehrála Baník Most

Po sobotním brzkém dešti nastoupili proti sobě druholigoví soupeři již za letního počasí. Od začátku bylo patrné, že je Bohemka lepším týmem. Až na jednu příležitost si Baník Most nic nevypracoval.

V sedmé minutě našel Orolín nabíhajícího Bálka, ten poslal míč ovšem nad branku. Hned o minutu později za obranu vyslal Ondřej Šiml Moravce, následný centr však přeletěl vápno. Ze strany Klokanů bylo evidentní, že chtějí hráči držet míč na svých kopačkách a soupeři ho nepůjčovat.

Ve 28. minutě si Vodička obešel podklouznuvšího Žižku, ovšem Kuru zabránil proniknutí balonu mezi tři tyče jeho branky. Poté hráli už pouze hosté, když nečekanou nepříjemnost pro Pokorného v brance Mostu přichystal Rada. Jeho tečovaná rána letěla do protipohybu Pokorného a ten s obtížemi dostal míč mimo branku.

O deset minut později se již zrodila gólová šance, kterou Klokani dokázali zužitkovat. Růžička šajtlí vyslal Orolína do běhu, ten z první poslal míč před bránu, kde Šiml ve skluzu balon ještě netrefil, ale na zadní tyčce byl připravený Moravec, který míč uklidil za záda gólmana a poslal Bohemku do zaslouženého vedení.

Ve 42. minutě Moravec z pravé strany prošel snad přes čtyři protivníky a přihrál do vyložené šance zleva nabíhajícímu Orolínovi. Ten protlačil míč pod brankářem a Bohemka rázem vedla 2:0. Ještě v závěru při protiútoku našel Orolín Bálka, ten se pokusil Pokorného obejít, ale střelu mu brankář chytil. Následná přihrávka vyvolala rozruch ve vápně a Orolín dal branku již z odmávaného ofsajdu.

Po početném vystřídání Bohemka ze svého ofenzivního pojetí nepolevila a ve 47. minutě vstřelil Vyhnal hlavou gól. Ovšem asistent rozhodčího byl proti, již předem signalizoval ofsajd. V 63. minutě našel krásnou přihrávkou Nerad nabíhajícího Jirouše, ten nastřelil tvrdou ranou břevno. Potočný vrátil zpět do ohně, kde se chtěl vytáhlý útočník zbavit protihráče kličkou, který ho ve vápně skluzem sundal. Hlavní rozhodčí Vitner s roztaženýma rukama Martina Jirouše nesouhlasil a ve hře nechal pokračovat.

Klokani byli v Mostě jednoznačně lepší a ukázali severočeskému soupeři kvalitu. Nyní čeká tým turnaj v Žirovnici. Na turnaj se těší hráči, realizační tým, ale především bohemáčtí fanoušci.