Na úvod druhé ligy remíza

Klokani se přes velkou převahu neprosadili a zápas skončil 0:0 (uvnitř Bohemka TV).

Na úvod druhé ligy remíza

Dvě sezony se v Ďolíčku nehrálo ligové utkání, dva roky trávili Klokani ve vyhnanství. Až tuto neděli Ďolíček ožil. V zápase druhé ligy se zde odehrál zápas z nejočekávanějších. Do Ďolíčku přijeli s notně početným doprovodem hosté ze Střížkova. Trapas z posledního zápasu se neopakoval a k utkání tentokrát nastoupili. Účastnili se i minuty ticha za osobnosti Bohemky v čele s Jiřím Steinbrochem, které nás nedávno opustily.

Trenér Jozef Weber dal na stoperu přednost Martinu Csehovi, na levý kraj zálohy se postavil Roman Potočný a prohazoval si pozice s Davidem Bartkem, který se od začátku pohyboval ve středu.

Klokani od začátku dobře kombinovali, nepouštěli soupeře do hry a jeho pokusy o útočné akce mařili hned v zárodku. Velkou šanci si ale také dlouho nemohli vytvořit. Až po čtvrt hodině hry se po Bartkově přihrávce a Jiroušově kličce a centru dostal ke střele Růžička, Winter na jeho střelu do protipohybu dobře zareagoval a zneškodnil ji.

Další akce Bohemians přišly kolem třicáté minuty. Nejdřív Růžička vysunul Bartka, ten naservíroval na malé vápno Jiroušovi, ten ale v tísni přestřelil. O chvíli později se Klokani prokombinovali ke střele Rady, ta se zatočila těsně vedle.

Hosté byli fotbalově bezzubí, snad jedinou jejich střelu poslal Očovan směrem na Vinohrady, takže poločas skončil bez branek.

I ve druhém poločase byli Klokani aktivnější, drželi míč na kopačkách, ale šance přicházely pozvolna. Po čtvrthodině se krásnou střelou prezentoval Jirouš, mířil ale těsně vedle. V další šanci byl vytáhlý útočník o chvíli později, když hlavou posílal Moravcův centr do stejných míst.

Dvacet minut před koncem byl Ďolíček svědkem prvního sporného okamžiku, když rozhodčí Jech přehlédl ruku hráče hostí po centru Nerada. V 78. minutě byl Jirouš sám ve vápně, střelou napálil ruku obránce, ale píšťalka opět zůstala němá. Ani sudí Jech už nemohl mlčet v 80. minutě po brutálním faulu Krystana na Růžičku a záložníka hostí okamžitě vyloučil a Bohemka měla deset minut na vstřelení gólu.

Střížkovští už rezignovali na jakoukoli útočnou snahu a všemi prostředky bránili. Šance ale Bohemka měla. Pěkná střela Bartka šla těsně vedle, Rada si zase míč nedokázal ve vápně pořádně zpracovat. A když se neujaly ani závěrečné dva rohové kopy, skončil zápas remízou 0:0.