Nebyli jsme dostatečně produktivní

Trenéři Weber a Jindráček hodnotí nedělní utkání.

Jako první měl na pozápasové tiskové konferenci slovo trenér hostí Jindráček. „Na toto sledované utkání jsme přijeli s tím, že jedeme na hřiště favorita, je to sestupující tým z první ligy. Nechtěli jsme inkasovat a podřídili jsme tomu taktiku, což se nám podařilo. Byli jsme sice málo nebezpeční směrem dopředu, ale takovéto zápasy se hrají na to, aby se gól nedostal a zkoušeli jsme se dostat dopředu a nakonec musím klukům poděkovat za maximální nasazení, dobrý výkon a remíza je spravedlivá,“ pobavil novináře trenér střížkovských.

Trenér Bohemians Jozef Weber na tato slova okamžitě reagoval „Jediné s čím můžu souhlasit s kolegou je že sem soupeř přijel s úmyslem nedostat gól. Co se týče našeho výkonu myslím, že můžu být spokojený, hráli jsme fotbalově, tak jak jsme chtěli. Bohužel utkání se rozhoduje v pokutovém území a tam jsme nebyli dostatečně produktivní. Když budeme takto pokračovat, přijde to. Ve druhé půli už to bylo složité, protože soupeř destrukčně zdržoval. Tam už dostal křeče snad i jejich gólman, aby ho ošetřovali. Pod takovouto prezentaci fotbalu bych se nepodepsal. Ale to je jejich věc, my jsme měli rozhodnout brankami a to jsme neudělali,“ zhodnotili lodivod Klokanů.

Utkání bylo velmi očekávané a na trenéry mířil i dotaz, jak své týmy na tento konkrétní zápas připravovali. „Každého soupeře si vážím. Znám trenéra Jindráčka, znám hráče, takže já to nechtěl hrotit. Všichni si někde vyděláváme peníze, je věc každého kde. Chtěli jsme to pojmout jako normální utkání a to se nám povedlo. Možná byla vidět nervozita v zakončení, ale co se týče způsobu hry, tam jsem spokojen. Nehráli jsme alibisticky, žádnou nakopávanou, takže kluci to unesli, hraje se dalších 29 kol a máme další cíle,“ vysvětloval Weber.

Bohemka nastoupila do zápasu v ne úplně očekávané sestavě. Novináře překvapil hlavně David Bartek na pozici středního záložníka. Ten Jozefa Webera nezklamal. „Chceme hrát kreativně s výměnou pozic. Vedle Davida tam mohou hrát i mladší Šumský či Nerad. V tom se mi ten tým zdá silný. Máme hráče, kteří jsou schopní odehrát zápas na různých pozicích,“ uzavřel Jozef Weber tiskovou konferenci.