U17 v domácím prostředí porazila Slovan Liberec

Svěřenci trenéra Vanka zaslouženě vyhráli 3:0.

U17 v domácím prostředí porazila Slovan Liberec

Poprvé jsme se v letní přípravě dostali do ryze domácího prostředí. Na Lokádě jsme přivítali Slovan Liberec.

Strašák umělé trávy byl naštěstí hned ráno zažehnán, a tak nic nebránilo, abychom se na velmi dobře připraveném hřišti utkali s Libercem. Se soupeřem nemáme příliš lichotivou vzájemnou bilanci, navíc jsme měli v zádech ne zrovna povedený zápas na Spartě. Kluci se však dali dohromady a předvedli lepší výkon než na Strahově a zaslouženě vyhráli.

Od prvních minut jsme byli aktivní a jako první zahrozil Káš, ale jeho střela letěla mimo branku. Pak se pustil do ostřelování branky Kostka. Nejprve mu dva slepené pokusy z dobrých pozic nesedly, pak z dálky prověřil brankáře a svou poslední ranou přestřelil. Další šance přišla po rohovém kopu Kučery, ale Liberečtí s vypětím všech sil udrželi nulu. Ne však na dlouho. Po akci Káše a pěkné přihrávce mezi obránce se dostal do sóla Fotr a chladnokrevně překonal brankáře - 1:0. Vzápětí nám zatrnulo, když trestný kop hlavičkoval soupeř do tyče.

Po přestávce jsme se snažili znovu pokračovat v útočném snažení. Centr Kučery ještě brankou neskončil, ale pak vybojoval míč Müller, předal Blechovi, ten místo střely ještě prostrčil na Kučeru a ten prostřelil brankáře - 2:0. Za chvíli to mohlo být o tři branky. Po autu Kalaše však minul ve vyložené šanci Grohmann. Po další akci hlavičkoval Blecha po centru Rohlíčka, ale jeho zakončení postrádalo razanci. Definitivní podobou výsledku dal útok vedený po levé straně. Káš posunul míč na Kučeru, ten byl u míče dříve než brankář a jeho práci dokonal hlavou Trčka - 3:0. Těsně před koncem se ještě dostal do šance Rohlíček, ale brankář Liberce jej vychytal.

Trenér Petr Vanko: "Výsledek vypadá sice velmi lichotivě a určitě převládají pozitiva, ale k ideálu nám dnes pořád něco scházelo. Dopouštěli jsme se laciných ztrát míče a ve druhém poločase byla hra chvílemi velice neurovnaná. Kluky však chválím za aktivitu směrem dopředu a jsem rád, že jsme se více snažili dostat věci z tréninku do utkání."