Generálka se U17 povedla, v sobotu dorazí Svitavy

Mladí Klokani si v poslední přípravě poradili s 1. FK Příbram.

Generálka se U17 povedla, v sobotu dorazí Svitavy

Vinou zranění a disciplinárních trestů jsme k utkání nastoupili v trochu okleštěné sestavě, je však potřeba říci, že se s tím kluci popasovali se ctí. V první polovině utkání jsme byli lepším celkem a zcela zaslouženě jsme vedli, druhá polovina byla vyrovnanější a postupem času náš výkon ztrácel na kvalitě.

Již ve 3. minutě se zrodila velmi pohledná kombinace přes celé hřiště. Zapojila se  do ní většina hráčů, a kombinační "ťukes" skončil po centru Přibyla a střele Kostky v síti - 1:0. Příbram mohla odpovědět, proti úniku jednoho ze soupeřových útočníků ale Dařina dobře zakročil a skóre se neměnilo. Pak se nám podařilo vsítit gól, radost nám však dlouho nevydržela, protože jsme se provinili proti pravidlům. Nemuselo nás to mrzet dlouho, protože po napadání soupeřovy rozehrávky se do zakončení dostal Kučera, odražený míč se snažil dopravit do sítě Trčka a jeho úsilí dokončil Přibyl, který razantně napálil míč do branky - 2:0. Po dalším velice dobrém presinku našeho týmu vystihl rozehrávku Příbrami Kostka a chladnokrevně kolem brankáře zakončil - 3:0. Naše vedení před poločasem ještě navýšil opět Kostka, když se prosadil hlavou po centru Kučery - 4:0.

Budíček do druhé půle nám připravili hosté po několika vteřinách hry. Velice povedený centr usměrnil hostující hráč přesně a Dařina se natahoval marně - 4:1. Odpovědět jsme mohli po centru na zadní tyč, kdy Přibyl z voleje trefil zblízka spojnici tyče a břevna. Druhý pokus už mu ale vyšel: Trčka centroval opět na zadní tyč a Přibyl už neměl těžkou práci doťuknout míč do sítě - 5:1. Další snížení pak odmítl Dařina, když chytil pokus Černého. Přelévání šancí pokračovalo a po centru Fotra trefil Trčka břevno. To na druhé straně se Černý už nemýlil a mazácky uklidil míč do sítě - 5:2. V závěru si ještě zachytal Bartůněk, ale skóre už se neměnilo.

Trenér Petr Vanko: "Utkání mělo z naší strany velice slušné tempo a místy i kvalitu, která se však na konci utkání vytrácela. Chválím za mnohem vyšší kvalitu ve finální fázi, řešení už nebyla alibistická, ale záměrná. Celé utkání jsme se snažili hrát útočně a s předvedenou hrou můžeme být celkem spokojeni. Důležité však je nelétat v oblacích a stát pevně nohama na zemi. Zápas se Svitavami začne zase za stavu 0:0.