První vítězství v nové sezóně

Klokani porazili Baník Sokolov 3:0 (uvnitř Bohemka TV).

První vítězství v nové sezóně

Napravit nepříznivý dojem z Pardubic a konečně se gólově prosadit, to byly cíle Klokanů pro třetí kolo druhé ligy. Bohemians v Ďolíčku přivítali Sokolov.

Trenér Jozef Weber udělal jednu změnu v sestavě. Místo Potočného vyběhl na hřiště Vyhnal, který se postavil na místo podhrotového záložníka. V této sestavě také Klokani od první minuty svého soupeře zatlačili, z převahy ale žádná šance nebyla. Naopak Sokolovští vytvořili ve vápně Radka Sňozíka zajímavý závar, když se v desáté minutě poprvé dostali ze své poloviny. Knakal ho ale zakončil střelou do boční sítě.

Protržení gólového půstu přinesla 22. minuta. Po rychlé akci Bartka, Jirouše a Kaliny byl ve vápně první u míče Jan Moravec, dostal ho skrz Bertelmana a Bohemka poprvé v sezóně vedla. Za pět minut mohlo být ještě veseleji. To Jindřiškův kop doletěl až ke Šmídovi, ten ale míč sám před brankou do sítě neusměrnil.

I přes neproměněnou šanci šli Klokani do kabin s mnohem větším náskokem. Ve 36. minutě poslal Jirouš geniální přihrávku na zabíhajícího Davida Bartka, ten obstřelil brankáře Sokolova a o tyč zvýšil na 2:0. O pět minut později navíc Rada našel ve vápně Vyhnala, ten se obtočil kolem obránce, prostřelil Bertelmana, Bohemka vedla 3:0 a do kabin mohla jít v klidu.

Ve druhém poločase tempo hry, i kvůli úmorným klimatickým podmínkám, značně opadlo, Sokolov se sice v prvních minutách snažil o tlak, Bohemka ale s postupujícími minutami hru kontrolovala a do ničeho soupeře nepustila.

Hlavní role se tak ujal pan rozhodčí Drahoslav Drábek. Půl hodiny před koncem zápasu dal žlutou kartu hostujícímu Dvořákovi. Záložník hostů už ale jednu měl, takže šel do sprch a Klokany čekala přesilovka.

Početní výhoda ale trvala pouze 10 minut. Poté se totiž kolem postranní čáry rozběhl David Bartek, na půlící čáře byl faulován, za údajné simulování dostal také druhou žlutou kartu a počet hráčů se vyrovnal.

Jedinou velkou šanci druhého poločasu přinesla poslední minuta. Střídající Lukáš Budínský založil akci na Moravce, ten přesným centrem našel hlavu Bálka, který v jasné pozici přestřelil. Klokany to ale nemuselo nijak mrzet. Po výhře 3:0 si připisují první letošní výhru.