Ze Zlína vezeme tři body

Zápas rozhodl z penalty Josef Jindřišek (uvnitř Bohemka TV).

Ze Zlína vezeme tři body

Ve čtvrtém kole čekal Klokany první ze soupeřů z Moravy. Již v pátek se vydali na východ republiky, aby se v sobotu večer utkali se Zlínem.

Trenér Jozef Weber musel oproti utkání se Sokolovem udělat dvě změny v sestavě. Místo distancovaného Davida Bartka se na levý kraj zálohy vrátil Roman Potočný, zraněného Pavla Vyhnala nahradil debutant v základní sestavě Petr Nerad.

Zlínský stadion Letná viděl od začátku utkání ve vysokém tempu, ale bez větších šancí. Žlutomodří měli více ze hry, Klokani chtěli hrozit hlavně po stranách. První křídelní akce se zelenobílým podařila po deseti minutách, to Potočný nabídl míč do střely Kalinovi, ten ale střílel vedle. Zlínští reagovali několika odvrácenými centry do vápna a střelami z dálky. Polách i Ruskovský ale mířili nad a na bombu Hrušky si počkal Radek Sňozík.

Nejhezčí akci prvního poločasu předvedli Zlínští po čtyřiceti minutách. Pěti rychlými přihrávkami se dostali až ke střele z hranice velkého vápna, Kroča ale přestřelil a když Moravcovi nesedla střela a poté nedoběhl Jindřiškovu kolmou přihrávku, skončil první poločas bez branek.

Pokud prvnímu poločasu chyběly šance, ten druhý jich byl plný. Vše začal aktivní domácí stoper Kubica, který tvrdou ranou těsně vedle postrašil Sňozíka. Na druhé straně Jindřišek našel úplně volného Jirouše, který sám na malém vápně napálil míč do břevna. Hned vzápětí našel Nerad Moravce, ten se sice protlačil přes obránce do střely, ale kolem Kořínka poslal míč vedle.

Dvacet minut před koncem měl velkou šanci Polách, ten se natáhl po dlouhém autu, špičkou kopačky z nulového úhlu přehodil Sňozíka, ale míč proskákal kolem branky. Vzápětí se v uvozovkách vyznamenal domácí Jugas. Ten si totiž během tří minut nechal dát dvě žluté karty a byl vyloučen. Klokany tak čekala dvacetiminutová přesilovka.

Bohemians měli v přesilovce náznaky šancí, ale hlavička Šmída i střela Kaliny byly nepřesné. Naopak za Zlín nebezpečně zahrozili Polách a střídající Železník, zelenobílá obrana se ale vyznamenala.

Rozhodnutí tak přišlo tři minuty před koncem. Kalina absolvoval ve vápně souboj s Poláchem, pokusil se ho ustát, ale nakonec šel k zemi a rozhodčí odpískal penaltu. Tu jistě proměnil Josef Jindřišek a rozhodl zápas.

Zlín vrhl všechny síly do útoku, ale velké šance měla Bohemka. Rada nastřelil z přímého kopu další břevno, Bálek zase trefil, i když po odmávaném ofsajdu, tyčku. Bohemka vedení udržela a veze do Prahy tři body za vítězství 1:0.