Zelenobílý souboj v Libni

Ve druhém kole Poháru České pošty se Bohemka utká s divizním Meteorem.

Zelenobílý souboj v Libni

Pouze čtyři dny po druhém nejdelším výjezdu sezony čeká fanoušky ten zřejmě druhý nejkratší. Dlouhé hodiny strávené v autech či vlacích nahradí pár minut v metru či tramvaji – Bohemka ve středu zajíždí do pražské Libně k zápasu druhého kola Poháru České pošty proti Meteoru.

Historie klubu z Prahy 8 sahá až do roku 1896 a známý je především svou prací s mládeží. První mužstvo libeňských se nyní již pátou sezonu pohybuje v divizi, kde každým rokem vylepšuje své umístění až na loňské čtvrté místo. V této sezoně mají naši soupeři odehrány tři zápasy, ve kterých nasbírali do divizní tabulky sedm bodů. V prvním kole poháru porazil Meteor třetiligovou Roudnici 3:2 na penalty a těší se na dalšího slavného soupeře. V minulé sezoně totiž vypadl se Slavií po výsledku 1:6.

Bohemians jsou od pondělí v plném tréninku, hojí drobné šrámy ze zápasu ve Zlíně a připravují se na Meteor. „V sestavě budou kosmetické změny, ale pohár a pohárový zápas bereme s plnou vážností,“ hlásí Jozef Weber. „O Meteoru víme, že mají šikovné hráče, ale je tam rozdíl dvou soutěží a ve středu musíme naši úroveň potvrdit,“ je si trenér Bohemians vědom role favorita.

Zápas se odehraje ve středu od půl šesté na stadionku Meteoru v Libni nedaleko stanice metra Palmovka a tramvajové zastávky Stejskalova. Řídit ho bude rozhodčí Černý s asistenty Zemanem a Kovalem. Areál bude otevřen hodinu a půl před zápasem, tedy v 16:00. Hlavní tribuna stadionu byla postavena již ve třicátých letech 20. století a je celá dřevěná, to je důvodem, proč na ní platí přísný zákaz kouření a pořádající klub, ústy svého předsedy Miloslava Volfa, prosí fanoušky Bohemky, aby toto opatření dodrželi. Vstupné klub stanovil na 80 korun pro dospělé a 40 korun pro mládež, důchodce a ženy.