Bohemka se loučí s pohárem

Ze souboje zelenobílých týmů vyšel vítězně Meteor (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka se loučí s pohárem

Ve druhém kole Poháru České pošty čekal Klokany další pražský klub vyznávající zelenobílou kombinaci. V zápase proti diviznímu Meteoru tak měly svoji premiéru žlutočerné dresy.

Trenér Jozef Weber obměnil základní sestavu. V brance se představil Jiří Havránek, na stoperu Žižka, ve středu zálohy dvojice rekonvalescentů Budínský, Šiml a na hrotu se pohyboval Vladimír Bálek.

Vstup do zápasu si Klokani jistě představovali jinak. Již v šesté minutě viděl rozhodčí Černý ruku Cseha ve vápně a nařídil proti Bohemce penaltu. Domácí kapitán Fíček z penalty potvrdil pověst střelce, poslal Havránka na druhou stranu a Meteor vedl.

A mohlo být ještě hůře. O pět minut později šel sám na Havránka domácí Jelínek. Brankář Bohemky mu ale skvělým zákrokem šanci zmařil.

Klokani se dlouho nemohli prosadit. Pomohl až nucený odchod střelce Fíčka a střídání Budínského za Šumského. Po něm se do dvou velkých šancí dostal Vladimír Bálek, ale ani hlavou po centru Růžičky, ani nohou po nabídce Moravce branku netrefil. Když svou šanci neproměnil ani Potočný, prohrávala Bohemka po poločase 0:1.

Do druhého poločasu se k Bálkovi na hrot přidal druhý dlouhán Jirouš a Bohemka začala velmi aktivně, zmrazil ji ale Jelínek. Ten se v padesáté minutě trefil přímo z rohového kopu a zvýšil na 2:0 pro Meteor.

Bohemka mohla hned odpovědět. Jindřiškův přímý kop vypadl brankáři Kohlbeckovi z rukou, ale Cseh z metru minul. Do role nahrávače se dvakrát dostal Nicolas Šumský, ale Bálek ani Jirouš jeho nabídky nevyužili.

V 67. minutě přišla naděje pro Bohemku. Rozhodčí odpískal další ruku v pokutovém území, tentokrát byl viníkem domácí Jurčík a Jindřišek z penalty snížil na 1:2.

Klokani měli na vyrovnání více než dvacet minut. Za tuto dobu předvedli, co všechno jde nedat. Jirouš hlavou neusměrnil míč do sítě ze dvou metrů, proti Šumského střele se zase vytáhl domácí brankář Jan Kohlbeck. V palebné pozici se ocitli i Rada a Bartek, branku ale netrefili.

Poslední závar měla Bohemka tři minuty před koncem. Domácí ho vyřešili odkopem z brankové čáry a po chvíli naposledy udeřili. Aktivní Jelínek si v první minutě nastavení došel do pokutového území pro Růžičkův faul a Boruta ze třetí penalty v zápase zvýšil na konečných 3:1 a definitivně potvrdil vyřazení Bohemky z letošního poháru.