Pět gólů v síti Karviné

Klokani sehráli v Ďolíčku reklamu na fotbal (uvnitř Bohemka TV).

Pět gólů v síti Karviné

V pátém kole druhé ligy se Bohemians již potřetí v této sezoně představili doma v Ďolíčku. Soupeřem jim byl tým z Karviné, který má sice velké ambice, na hřišti je však zatím nenaplnil. Trenér Jozef Weber musel na poslední chvíli  zasahovat do sestavy. Při rozcvičení se totiž zranil Martin Jirouš, kterého v základní jedenáctce nahradil Vladimír Bálek.

První minuty zápasu byly vyrovnané. Bohemians měli sice častěji míč na kopačkách, nicméně v pokutovém území vládli stopeři Karviné Bolf se Cvernou a brankář Rakovan.

Zlom přišel ve dvacáté minutě, kdy se v Ďolíčku začaly servírovat fotbalové lahůdky. Jeden z několika rohových kopů rozehráli Klokani nakrátko, míč se dostal až k Moravcovi, ten napřáhl z dvaceti metrů a střelou přesně k tyči nedal Rakovanovi šanci.

Ještě veseleji bylo jen o chvíli později. Rada vybojoval míč v hloubi útočné poloviny, posunul míč na hranici vápna Petru Neradovi, ten si všiml, že Rakovan je daleko z brány a ukázkovým lobem ho přehodil - 2:0.

Hosté ale téměř okamžitě snížili, Mikula poslal centr před Radka Sňozíka, tam se do něj akrobaticky opřel Hrtánek a snížil.

I dál se hrál v Ďolíčku krásný fotbal. Další šanci měl ve 38. minutě Kalina, který si naběhl na Moravcovu uličku, ustál souboj ve vápně a střelou na bližší tyč řádně protáhl hostujícího brankáře.

Gól ale dala Bohemka i tak. Ve 40. minutě využil zmatky ve žluté obraně Jan Růžička, uvolnil se k centru, který naservíroval Bálkovi. Jeho střela byla sice zblokována, ale David Bartek buldočí bojovností dostal míč do branky.

Karviná měla ještě do konce poločasu šanci na snížení. Krásnou střelu Vladaviče ale vyrazil Radek Sňozík, takže první poločas skončil 3:1.

I ve druhém poločase se v Ďolíčku odehrávala reklama na fotbal. Václava Kalinu ještě po přisunutí od Bartka vychytal Rakovan, pak ale přišly chvíle Vladimíra Bálka. V 52. minutě se mu v šanci ještě zamotal míč mezi nohy, o minutu později mu ale do jasné šance posunul míč dnes skvělý Jan Moravec, Bálek sám před brankou Rakovana přehodil a zvýšil na 4:1.

Za rozhodnutého stavu už si stadion hlasitě žádal „bůra“. Toto přání mohl hned po hodině hry splnit Jan Růžička. Tomu se tak moc nepovedl centr, až z toho bylo velmi nebezpečné ohrožení branky, které Rakovan vytěsnil na poslední chvíli nad.

Za Karvinou mohl zkorigoval skóre Mišinský, jeho tečovanou střelu ale Sňozík lapil. Na druhé straně mohl vstřelit pátý gól David Bartek, skrumáž před brankou ale po rohovém kopu neprostřelil. V další šanci byl po odvážném sólovém průniku Moravec, Rakovan se opět vytáhl.

V 74. minutě přišel na hřiště Lukáš Budínský. Na hřišti se nezdržel ani dvě minuty, když se k němu dostal míč po rychlém protiútoku Růžičky, Bartka a Bálka. Mladý záložník Bohemians neměl problém dostal míč do branky a splnil pátým gólem přání fanoušků.


O výsledku bylo rozhodnuto, přesto se dál hrál skvělý fotbal. Za Karvinou to zkusil Vladavič, ale Sňozík byl opět připraven. Víc šancí ale měli i v závěru Klokani. Proti střelám Budínského a Kaliny se ale vytáhl Rakovan, který uchránil Karvinou od ještě většího debaklu.

Na konci zápasu si nejlepší hráč zápasu, Jan Moravec, vychutnal ovace vestoje při střídání. Bohemka nadělila silné Karviné pětigólový balíček na cestu.