U14 porazila v přípravě Spartu!

Po výborném prvním poločase získali B-žáci v přípravě cenné vítězství

U14 porazila v přípravě Spartu!

Přátelák začalil lépe Sparťani. Nám trvalo celých 5 minut, než jsme se vymanili z jejich důsledného presinku, který začínali již od našeho velkého vápna, ale zejména v prvním poločase jsme si s ním výborně poradili. Naštěstí jsme zásadní chybu v rozehrávce neudělali a Spartě žádnou šanci nenabídli. Jinak Sparťani tento presink používali poctivě celý zápas a byl jejich největší zbraní. Naší zbraní byla rychlá kombinace a držení míče, což se nám překvapivě dařilo více než Spartě. Většina našich útoků šla středem hřiště, které naše záloha ovládla. Soupeř se snažil hrozit především pomocí brejků  po stranách hřiště. Po pěti minutách první půle jsme ovládli hru a soupeř se dostával na naši polovinu jen sporadicky. Skóre utkání otevřel Zita a o chvíli později po Zitově zpětné přihrávce zvýšil Petrák. Pak se z přímého kopu prosadila Sparta.
Nenechali jsme se tím znervóznit a nadále diktovali tempo. Kluci hráli s velkou chutí a nasazením. Na 3:1 zvýšil Zita po přihrávce Petráka a pak znovu Zita přidal gól na 4:1. Když zvýšil Pihera na 5:1, zdálo se, že Sparťani odjedou s debaklem, ale ještě na konci prvního poločasu snížili po brejku na 5:2. V prvním poločase jsme soupeře přehráli nejen fotbalově, ale překvapivě jsme Sparťany předčili i v rychlosti.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídaly a zejména Spartě to prospělo. Zvýšila tempo i přesnost a obraz hry se úplně obrátil, když Sparťani tvořili hru a my jsme se snažili chodit do brejků. Přes několik sparťanských šancí jsme se prosadili nejdříve my, když Petrák uklidil do sítě odražený míč. Následně ovšem soupeř snížil a zejména po naší pravé straně obrany neustále hrozil a dostával se do šancí. Dvě z nich proměnil a stanovil skóre na 6:5.

Nutno říci, že zápas měl velmi solidní úroveň, ke které přispěly oba týmy, a diváci se určitě i vzhledem ke spoustě šancí na obou stranách nenudili.