Bohemka se prodrala na druhé místo

Klokani porazili Znojmo 1:0 (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka se prodrala na druhé místo

Po týdnu přijela do Ďolíčku další návštěva z východu republiky. V šestém kole totiž Bohemka hrála proti překvapení letošního ročníku druhé ligy – týmu Znojma.

Jozef Weber musel v týdnu řešit zdravotní problémy. Kvůli zranění nakonec nemohli nastoupit Martin Jirouš a Jan Růžička. Vytáhlého útočníka nahradil již proti Karviné Vladimír Bálek. Místo Růžičky nastoupil poprvé v základní sestavě Jan Hauer.

Stejně jako v minulých zápasech měla Bohemka od úvodu zápasu převahu, nedokázala ji ale přetavit v šance a góly. Až kolem dvacáté minuty se Klokani dostali ke dvěma nebezpečným hlavičkovým pokusům. Centry Moravce ale jak Bartek, tak Nerad zakončili nad branku. Další akci aktivního Jana Moravce mohl zakončit Bálek, míč mu ale sklouzl a Hrubého v brance hostů neohrozil.

Po půl hodině to Jan Moravec zkusil sám. Prosmýkl se po pravé straně, rychlou kličkou získal trochu prostoru a vystřelil. Jeho pokus ale u tyče Hrubý chytil. Lehce si počkal i na Kalinovu střelu o deset minut později a když Bálkovi těsně před koncem prvního poločasu ukopl míč ze šance Yonov, skončilo první dějství bez branek.

Druhý poločas začal velkou šancí hostů. Okleštěk s Nepožitkem se po levé straně prokombinovali až před prázdnou branku, kde byl naštěstí pro Bohemku Mandula v postavení mimo hru.

S postupem minut získali kontrolu nad hrou Klokani a po hodině hry měli první gólovou šanci. Nerad vyslal po křídle Moravce, ten posadil přesný centr přímo na hlavu Vladimíra Bálka. V síti ale skončil pouze útočník Boheminans, míč šel vedle. Mimo branku skončila i hlavička Bartka.

Když se hra začala vyrovnávat a i Znojmo zahrozilo šancí Oklešťka, přišel rozhodující gól. V 70. minutě dvakrát střílel David Bartek. Obě jeho rány byly zblokovány obětavou znojemskou obranou, podruhé se ale míč odrazil na zcela volného Jakuba Radu, který dostal míč skrz Hrubého, a Bohemku do vedení.

Okamžitě po vedoucím gólu mohl zvýšit náskok střídající Potočný, rychlý protiútok ale řešil zbrklou střelou. Na druhé straně zahrozili Okleštěk s Nepožitkem, jejich akce ale prolítla kolem branky Radka Sňozíka.

V závěru zápasu už se na hřiště vloudila i nervozita, oba týmy kazily přihrávky, Znojmo nakonec dohrávalo v deseti. Nepožitek po souboji dosti nevybíravě pošlapal Hauera a po domluvě s pomezní rozhodčí Ratajovou ho hlavní Nenadál poslal do sprch o tři minuty dříve. Na výsledku to ale nic nezměnilo. Bohemka porazila Znojmo 1:0 a vystřídala ho na druhém místě tabulky.