Série Bohemians trhá rekordy

Proti Varnsdorfu si Klokani připsali již šestou výhru v řadě.

Série Bohemians trhá rekordy

Šest ligových výher v řadě, to je aktuální série Bohemians 1905 ve druhé nejvyšší soutěži. Podobnou šňůru zažívají hráči a fanoušci po znovuzrození klubu v roce 2005 poprvé.

Vítězstvím v předminulém kole na hřišti Opavy vyrovnal tým Jozefa Webera tři doposud nejdelší série - pětkrát za sebou vyhráli Bohemians 1905 v ročníku 2006/2007, kdy si pod vedením Zbyňka Busty připsali rovnou dvě takové šňůry, a také na podzim 2008 pod vedením Pavla Hoftycha. Když ale rozhodčí Radek Příhoda v neděli naposledy foukl do píšťalky a ukončil napínavý zápas se statečně bojujícím Varnsdorfem, vešel v platnost nový, šestizápasový rekord z doby po obnovení činnosti.

Trenér Jozef Weber ale žádnému nadšení nepropadl. "Sérii jsem nesledoval a přiznám se, že jsem o ní ani nevěděl. Ale je to příjemné. Vždycky je příjemnější dělat fotbal když se daří než když se nedaří, ale doufám, že se jednou Bohemka stabilizuje a takovéhle výkyvy mít nebudeme - abychom na jaře měli negativní sérii a na podzim pozitivní - protože to svědčí o tom, že hrajeme jinou soutěž," dívá se trenér Bohemians do vzdálenější budoucnosti.

Milovníci sérií a statistik ale mohou vyhlížet další metu. Na podzim 1998 vyhráli Bohemians ve druhé lize dokonce sedm zápasů v řadě. Mužstvu vedenému Vlastimilem Petrželou postupně podlehly týmy Lázní Bohdaneč, Prostějova, Frýdku-Místku, Zlína, České Lípy, Mladé Boleslavi a NH Ostrava. Sedmizápasová řada vítězství může být vyrovnána již tuto neděli, kdy Bohemians pojedou do Čáslavi.

Na závěr ještě jedna zajímavost. Vítězstvím nad Varnsdorfrem se Bohemka posunula do čela tabulky. Ve stejném týdnu, akorát před třiceti lety, se to samé povedlo tehdejším ČKD Bohemians Praha na jejich Cestě za titulem. Tým složený z hráčů jako Bičovský, Hruška nebo Sloup už pak do konce sezony nikdo z první příčky nesesadil. Legendární tým mistrů tak může být pro své o třicet let mladší kolegy dobrou inspirací.