V Čáslavi gól nepadl

Vítězná série Klokanů skončila po výsledku 0:0 (uvnitř Bohemka TV).

V Čáslavi gól nepadl

V devátém kole čekal Bohemians zatím nejkratší výjezd. Jeli totiž do Čáslavi, která se nachází na opačném pólu tabulky. Klokani dokonce mohli vyhrát již posedmé v řadě, zatímco domácí naplno bodovali pouze jednou v úvodu soutěže.

Zatímco v čáslavském týmu proběhlo oproti minulým zápasům několik vynucených změn, Bohemka nastoupila v tradiční sestavě, měla od začátku navrch a brzdilo ji pouze neproměňování šancí. Do jedné se hnal Bartek, ale jeho přihrávku před odkrytou branku zablokoval v patnácté minutě exklokan Karal.

Největší šance Klokanů přišly s dvacátou minutou. Po dlouhém Růžičkově autovém vhazování mohli v obrovském závaru před Duchečkovou brankou zakončit Bálek, Nerad i další Klokani, žádný ale míč do sítě nedostal. O několik vteřin později byl v obrovské šanci David Bartek, ale pomezní rozhodčí ho chytil v těsném ofsajdu.

Po půlhodině hry měla svou velkou příležitost i Čáslav. Centr z pravé strany se snesl až na zadní tyč, odkud hlavičkoval osamocený Hodas, naštěstí mířil vedle. Klokani reagovali přetaženým centrem Bartka, který našel osamoceného Růžičku. Ten postupoval sám z úhlu, ale místo střely volil přihrávku na lépe postaveného Moravce, který přestřelil. Když se v závěru prvního poločasu neujaly střely domácího Achemaistose, ani Klokanů Jindřiška, Růžičky a Rady, skončil první poločas 0:0.

Do druhého dějství nahradil Bálka Martin Jirouš, ale obraz hry zůstal podobný jako v prvním poločase. Po hodině zápasu přišla série velkých šancí na obou stranách. Vše začal svou střelou těsně nad Prášil. Okamžitě z protiútoku Růžička centroval míč na Bartka s Neradem. První jmenovaný hlavičkoval vedle. Další přetažený centr měl na svědomí v 64. minutě Prášil. Sňozík na něj nedosáhl, ale Leibl branku netrefil. Z podobné situace na druhé straně našel Jindřišek hlavu Šmída. Domácí brankář Ducheček se ale u tyče vyznamenal.

Poslední velkou šanci měl v 75. minutě Martin Jirouš. Našel ho Kalinův přesný centr, jenže vytáhlý útočník Bohemians mířil hlavou těsně vedle. V závěru už Čáslav bránila bezbrankovou remízu, kterou utkání také nakonec skončilo.