Možnost k nápravě nabízí Táborsko

Klokani se v sobotu vydají do Sezimova Ústí.

Možnost k nápravě nabízí Táborsko

V posledních kolech Klokani hořce poznávají realitu druhé ligy. Po bezbrankové remíze v Čáslavi přišla první domácí porážka, od Vlašimi. Nyní čeká Bohemians další výjezd, tentokrát na jih. Konkrétně do Sezimova Ústí, kde se utkají s FC MAS Táborsko.

Náš sobotní soupeř teprve začíná psát svou historii, vznikl totiž 1. ledna 2012 spojením dosavadních rivalů z Tábora a Sezimova Ústí. Právo hrát druhou ligu získalo Táborsko právě po Sezimově Ústí, které ji hrálo již předchozí dvě sezony a umístilo se na osmém a čtrnáctém místě. Nejvýraznějším jménem v týmu Luboše Zákostelského je zlobivé dítě českého fotbalu Jan Šimák. Fanouškům Bohemians budou povědomá i jména útočníka Miloslava Strnada a obránce Václava Kotrby, kteří v minulosti oblékali zelenobílý dres. V této sezoně zatím mají modrobílí na kontě dvě vítězství, pět remíz a tři porážky. Tu poslední z minulého kola na hřišti vedoucího Znojma.

Klokani se vzpamatovávají z posledního nepodařeného zápasu s Vlašimí. "Byl to zápas blbec," zpětně ho hodnotí trenér Jozef Weber, "ale ani po shlédnutí videa nemám klukům moc co vytknout ohledně nasazení či kvality, jako v Pardubicích či na Meteoru. Soupeř dokonale využil své šance a dají se najít i pozitiva, hlavně ve druhém poločase, kde se hráči poprali o výsledek," zpětně hodnotí trenér Bohemians. Ten už, stejně jako celý tým, vyhlíží sobotní zápas. "Nechci být velkohubý a jsem si vědom kvalit soupeře, ale s našimi výsledky v posledních týdnech nejsme spokojeni a na Táborsko chceme jet vyhrát," vyhlašuje jasný plán Weber, který do zápasu nemůže počítat s Petrem Neradem, který je s reprezentací do devatenácti let.

Táborsko, potažmo jeho předchůdce Sezimovo Ústí, hraje druhou ligu teprve třetím rokem, s Bohemkou se tedy nesetkalo. Hostitelem jediných dvou přípravných utkání v posledních letech tak byla umělá tráva na Vyšehradě. Začátkem února letošního i loňského roku se obě mužstva rozešla smírně. Vloni po výsledku 1:1, když za Bohemku v závěru srovnal Milan Škoda, letos pak bez branek.

Dějištěm zápasu bude dosluhující stadion Soukeník, který je situován z pohledu od Prahy na konci Sezimova Ústí vpravo od silnice E55. Samotné utkání začíná v 16 hodin a jako hlavní jej bude řídit rozhodčí Ondřej Lerch, kterému budou na postranních čarách asistovat pánové Blažej a Urban. Vstupenky v ceně 50 korun budou k dostání přímo na pokladně stadionu.