Derby U17 nakonec výsledkově lépe pro Spartu

V dohrávce mladí Klokani na Strahově prohráli 4:3.

Derby U17 nakonec výsledkově lépe pro Spartu

Zápas měl oboustranně vysoké tempo a oba týmy přispěly velkou měrou ke kvalitě utkání. V gólové přestřelce, kdy se oba soupeři přetahovali ve vysoké produktivitě, byla nakonec šťastnější domácí Sparta a k našemu smutku rozhodla šťastnou brankou těsně před koncem.

Tentokrát náš tým přijel na Strahov bez bázně a již od úvodu jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Jako první jsme taky ohrozili branku, když dělovku Káše vytáhl velmi dobrým zákrokem Staněk na rohový kop. Sparťanský pokus pak mířil křížem mimo. Domácí měli velice nebezpečné standardní situace, kde využívali své výškové převahy. Po jednom z velice dobře kopnutých rohových kopů prodloužil míč na zadní tyč Mrázek a Toml jej dopravil do sítě hlavou. Klokani se však nesložili a naše osmělení jen podtrhly dva pokusy z dálky. Autorem byl Bláha a Blecha. Na kolenou jsme však mohli být znovu po obrovské hrubce, kdy se do vyložené šance dostal Schick, ale přestřelil. Na to jsme už zareagovali. Blecha otočil hru, Káš našel za obranou Kučeru, a ten si již osamocen před Staňkem s vyrovnáním věděl rady. Nutno říci, že vstřelená branka měla lehký ofsajdový nádech. Sparta si pak vytvořila sérii rohových kopů, ale všechny 3 jsme dokázali přežít. Remízový stav jsme však přece jen neudrželi. Hovorka se prohnal přes naše obránce a před brankou přesně našel Mrázka, který zvýšil na 2:1 pro Spartu.

Ve druhé polovině jsme dokázali místy Spartu přehrát a dokonce otočit skóre. Po jednom z Kalašových autů se dostal míč na zadní tyči ke Kostkovi a ten vyrovnal. A bylo ještě lépe: Kučera se výborně zorientoval v pokutovém území, přistrčil míč ke Grohmannovi a ten se hlavou nemýlil. Naši euforii mohl utnout Hovorka, ale jeho vyrovnání zamezil praporek pomezního. Vedení jsme však přece jen nedokázali udržet. Špaček dostal míč mezi naše obránce a zakončil s přehledem. I tato branka je poznamenána ofsajdovým oparem. K zasloužené remíze zápas bohužel nedoputoval. Po souboji Fotra, Šrámka a domácího Hovorky se míč velice šťastně odrazil k domácímu hráči a ten již neměl problém do prázdné branky skórovat na konečných 4:3 pro domácí. Naši kluci se ještě nadechli k závěrečnému náporu, ale Borkovi zabránil ve vyrovnání Staněk. Pro nás je výsledek velice krutý, ale určitě se nemáme za co stydět, protože odcházíme se vztyčenou hlavou.

Trenér Petr Vanko: "Viděli jsme zápas vysoké úrovně, ke kterému přispěly oba týmy. Snažili jsme se o svou hru, což se nám docela dařilo. Byli jsme po celý zápas aktivní a chtěl bych kluky za dnešní výkon pochválit. Velice mě mrzí, že jsme se neodměnili lepším výsledkem, porážka je velice krutá. Věřím, že tento zápas nás zase posílí a posune dál a budeme pokračovat v nastolené cestě."