U17 se s Jabloncem nemazlila

Výhru 5:1 podtrhl hattrickem Jakub Grohman.

U17 se s Jabloncem nemazlila

Poslední zápas jsme v domácím prostředí sehráli na Šeberově na umělé trávě s týmem Jablonce.

Pikantní bylo, že oba týmy vyznávají velice podobnou barevnou kombinaci, a tak sladit dresy obou týmů společně s rozhodcovským byl první oříšek, který jsme museli rozlousknout již před utkáním. Zdárně se vše podařilo, a tak nezbývalo než se těšit na samotné klání na hřišti.

Hráčům obou týmů chvilku trvalo než se srovnali s menším prostorem, který nabízela umělá tráva na Šeberově. Aklimatizace trvala déle hostujícímu Jablonci a netrvalo dlouho a podařilo se nám toho využít. Borek dal míč za obranu, v souboji s posledním obráncem si poradil Grohmann a do odkryté části branky mířil přesně. Následovala hlavička Braka těsně nad branku a stejnou částí těla zakončoval nepřesně i Grohmann. Naše aktivita neustávala a po další Borkově přihrávce za obranu se zrodila i druhá branka. Tentokrát vyzval ke sprintu Charváta, který odcentroval a míč dopravil do sítě Bláha. Jablonec se pak probudil ze zimního spánku, ale více než jednu šanci si nevypracoval. Dařina však byl na místě, a tak jsme mohli opět zvýšit náskok. Zdánlivě ztracený míč doběhl Charvát a jeho centr dopravil do sítě Grohmann s pomocí tyče. Po další kombinaci se dostal do zakončení Bláha, ale brankář Uhlíř míč dokázal vyrazit. Zcela jasně a zaslouženě jsme tak ovládli první polovinu zápasu.

Po přestávce však první udeřili hosté. Mihálik z dálky napřáhl a jeho povedená rána skončila v síti. Inkasovaný gól nás však nezaskočil a pokračovali jsme v dobývání branky Jablonce. Po krásném uvolnění předložil Bláha míč před branku Grohmannovi, ale ten se v obrovské šanci ještě hattricku nedočkal, gólem neskončila ani Charvátova dorážka do tyče. Grohmann se pak ocitl v další obrovské šanci po centru Fotra a prodloužení míče Bláhou, ale brankář Uhlíř svůj tým držel. A stejně dobře si vedl i po průniku Kostky. Nakonec však stejně neodolal. Po centru Kostky se odražený míč dostal k Brakovi a jeho hlavičku dorazil do sítě Grohmann. Následovalo uvolnění Radimského přes dva hráče soupeře a po vydařené individuální akci dokázal ještě najít dobře postaveného Kostku, kterého nejprve vychytal Uhlíř a posléze poslal odražený míč vysoko do oblak. Po rohovém kopu Donáta už se skóre měnilo, protože míč z jeho kopačky zakončil přesně hýždí Hořák a stanovil tak naším pátým gólem konečné skóre zápasu. V poslední minutě se ještě rozehřál Dařina, který dokázal podařený pokus z dálky vytáhnout na rohový kop.

Trenér Petr Vanko: "Kluci si za dnešek zaslouží velkou pochvalu. Přistoupili k zápasu velice zodpovědně a měli jsme daleko větší hlad po výhře a gólech než soupeř. Místy jsme připojili i hezké kombinační akce a troufám si tvrdit, že skóre je pro Jablonec ještě milosrdné. Teď nezbývá než se připravit na poslední zápas v Chrudimi a zakončit tak podzim vítězně."