Boj o první místo

V sobotu hrají Klokani na HFK Olomouc.

Boj o první místo

Zima se kromě počasí chystá převzít vládu i nad fotbalem. Podzimní část sezony druhé ligy se chýlí ke konci a Klokany v sobotu čeká poslední velký výjezd roku 2012. Zelenobílý národ se vypraví do Olomouce, konkrétně do městské části Holice.

1. HFK Olomouc se letos do druhé ligy vrátil po třech letech v MSFL a vede si v ní skvěle. Holičtí v posledních sedmi kolech nepoznali hořkost porážky a po výhře v Parubicích o minulém víkendu se dokonce posunuli do čela tabulky. V ní mají 27 bodů, tedy stejně jako druhé Znojmo a o dva body více než třetí Bohemka. Pyšní se třetím nejlepším útokem v soutěži, ale netáhne fanoušky. V průměru jich chodí na HFK pětistovka.

Hráči Bohemians se na Hanou vypraví v sobotu ráno s touhou zlepšit poslední výsledky na hřištích soupeřů. Klokanům se totiž v posledních třech zápasech hraných mimo Ďolíček nepodařilo zvítězit. V sobotu bude kromě Martina Cseha chybět i Václav Kalina, který bude stát kvůli čtvrté žluté kartě, takže Jozefa Webra čeká další zásah do obranné čtveřice, která může čekat domácí nápor. "Trenér nás už upozorňoval, že mají vysokého hráče. Od kamarádů, co hrají například v Táborsku, jsem také slyšel, že jsou v útoku opravdu nebezpeční. Ale připravujeme se jako na každý jiný zápas. Musíme chodit do soubojů, zajišťovat se a pak to vyjde," věří Jan Růžička, stabilní článek zelenobílé obrany a pamětník památného vzájemného utkání.

Když se řekne HFK, fanoušek Bohemky si okamžitě vzpomene na zápas 29. kola druhé ligy v červnu 2007. Do Holice tehdy dorazilo neuvěřitelných 14 autobusů Klokanů, kteří byli svědky vítězství Bohemky 3:1 a návratu do první ligy. "Na ten zápas mám samozřejmě ty nejlepší vzpomínky. Bylo to hodně ulehčené, protože jsme tam vedli už po dvaceti vteřinách. A skvěle se tam tehdy uvedl Honza Morávek," vzpomíná Růžička. Oba týmy se potkaly ve druhé lize i o dva roky později. Tehdy se v Holici po dvou proměněných penaltách body dělily, na jaře v Ďolíčku pak o výhře 2:0 rozhodl dvěma trefami opět Jan Morávek.

Zápas Bohemky s HFK Olomouc začíná v sobotu úderem druhé hodiny odpolední na stadionku v Holici. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Jílek za asistence pánů Urbana a Vlasjuka. Vstupenky do sektoru pro hosty se budou prodávat přímo na pokladnách stadionu.