Důležitá byla rychlá první branka

Trenéři Machala a Weber hodnotí sobotní zápas.

Ani jeden z trenérů nebyl po sobotním zápase HFK Olomouc s Bohemkou spokojen. "Vítězství jsme Bohemce doslova věnovali," řekl domácí trenér Oldřich Machala. "Rozhodly dvě hrubé chyby, které si v zápase s tak kvalitním mužstvem nemůžeme dovolit, hlavně ta první byla šílená. Zápas se rozhodoval v šestnáctkách, kde jsme nepředvedli absolutně žádný důraz. Vedle něj chyběla i odvaha v soubojích jeden na jednoho a na hřišti bylo vidět, že Bohemka má něco za sebou. Přeci jen ještě vloni hrála ligu a my ty zkušenosti nemáme," uznal lodivod Holice. Ten po zápase hodnotil i konkrétní hráče svého týmu. "Korčian neproměnil velkou šanci, při prvním gólu zase chyboval brankář Šrom. Příležitosti měl také Žondra a kdyby šel do soubojů ve vápně důrazněji, muselo by z toho něco být. Když se tam jen zúčastníme, nemůžeme dát gól," litoval na závěr trenér HFK Machala.

Trenér Bohemians Jozef Weber byl také spokojen spíše s výsledkem a ziskem tří bodů, než s předvedenou hrou. "Kdybych byl divák, tak by se mi utkání moc nelíbilo. Vzhledem ke hře soupeře a povětrnostním podmínkám nemělo kvalitu a my jsme se zase nedokázali prosadit kombinací," shrnul Weber.

Klíčová byla podle trenéra Bohemky už čtvrtá minuta zápasu. "Rozhodla první branka, vstup se nám vydařil a i když jsme v první půli hráli proti větru, byli jsme dostatečně aktivní, dařil se nám přechod do útoku a naše hra snesla nějaké měřítko, přestože utkání kvůli množství domácích faulů nemělo spád. Dvacet minut druhého poločasu jsme si pak koledovali o vyrovnání. Hráli jsme pasivně, nedokázali se dostat do brejkových situací. Zklidnilo se to až kolem pětasedmdesáté minuty a o třech bodech definitivně rozhodla druhá branka, která domácí zlomila. Výkon nebyl extra kvalitní, ale o to víc si vážím vítězství a že jsme takové utkání dokázali zvládnout," řekl pro Virtuální Ďolíček Jozef Weber.