Loučení s podzimem v neděli v Ďolíčku

K zápasu šestnáctého kola přijedou Pardubice.

Loučení s podzimem v neděli v Ďolíčku

Polovina druhé ligy je za námi, fotbalový podzim si ale pro druholigové fanoušky přichystal ještě jednu ochutnávku. V šestnáctém kole přijede do Ďolíčku tým, kterému Klokani mají co vracet - FK Pardubice.

Východočeši nastupovali do druhé ligy z pozice nováčka se skromnými ambicemi, v dosavadním průběhu ale patří k největším překvapením soutěže. V tabulce se po patnáctém kole pohybují na šestém místě a na vedoucí Bohemku mají pouze čtyřbodovou ztrátu. Zároveň jsou nejúspěšnějším týmem na hřištích soupeřů. Venku prohrály Pardubice naposledy před třemi měsíci ve Znojmě. Od té doby čtyřikrát vyhrály a pouze na Táborsku remizovaly. V posledním zápase Pardubice vybojovaly cenný skalp ševců ze Zlína, které porazily 2:0. Střelecky táhnou našeho nedělního soupeře hlavně Jan Javůrek a Jaroslav Dittrich, kteří si zatím připsali po šesti gólech.

Bohemka se vítězstvím v olomoucké Holici vrátila na první místo v tabulce a získala titul půlmistra. S rokem 2012 se fotbalově rozloučí na domácí půdě v Ďolíčku. Klokani se chtějí s fanoušky rozloučit výhrou a napravit tak letošní první vzájemný zápas. "Na Pardubice nejde jen tak zapomenout. Z naší strany to byl špatný výkon. Nedařilo se nám a prohráli jsme 2:0. Doufám, že v neděli to náležitě odčiníme a hlavně si ten poslední zápas před zimní přestávkou užijeme a navnadíme tak fanoušky na jarní boje," zve fanoušky na zápas záložník Jan Moravec. Do sestavy Klokanů se v neděli vrátí Václav Kalina, který si v Olomouci odpykal trest za čtyři žluté karty. Na marodce zůstává rekonvalescent Martin Cseh.

První zápas obou týmů od znovuzrození Bohemky se odehrál až ve druhém kole letošní sezony. V deštivé srpnové sobotě pod Kunětickou horou domácí Klokany překvapili a po dobrém kolektivním výkonu vyhráli 2:0 po gólech Přibyla a Hundáka. Klokani výkonem fanoušky nepřesvědčili, o to větší je motivace na neděli.

Poslední zápas kalendářního roku 2012 se odehraje v Ďolíčku v neděli od páté hodiny odpoledne, brány stadionu se ale tradičně otevírají už o dvě hodiny dříve. Jako hlavní bude zápas řídit rozhodčí Hrubeš za asistence pánů Pospíšila a Černého a v poločasové přestávce se můžete těšit na soutěž o zájezd na zápas italské Séria A mezi Interem Milán a FC Janov. Prozatímní rekord v návštěvě Ďolíčku činí 4785 diváků, což rozhodně není nepřekonatelné. Vezměte přátele a přijďte se rozloučit s podzimní částí sezony!