Na úvod Tipsport ligy těsná prohra

Bohemka prohrála s Jabloncem 2:3.

Na úvod Tipsport ligy těsná prohra

V mrazivém počasí vstoupili Klokani do zimní Tipsport ligy, prvním soupeřem jim na umělé trávě v Edenu byl Jablonec.

První velkou šanci zápasu měla Bohemka. Aktivně hrající Kalina našel centrem Budínského, jehož střelu s námahou vytáhl brankář Fendrich nad branku. Do stejných míst hlavičkoval po následném rohovém kopu Šmíd.

V černém hrající Jablonec se do velkých šancí dostal po čtvrthodině zápasu. Piták, Třešňák ani Haurdič své příležitosti neproměnili. Otěže zápasu tak opět převzala Bohemka. Vše začala Budínského rána do břevna, brankář Fendrich se poté nenechal zaskočit při další šanci Budínského a průniku Kaliny. Do vedení šli tak na konci prvního poločasu Severočeši, za které se ve 44. minutě prosadil Piták.

Druhý poločas přinesl kromě velkého počtu střídání i góly. Po dvaceti minutách vyrovnal po centru z pravé strany Petr Nerad. V 71. minutě se ve střelecké pozici ocitl nováček v zelenobílém dresu Matěj Štochl, který nekompromisně poslal Bohemku do vedení.

Z toho se ale Klokani dlouho neradovali. Během tří minut se prosadili Zoubele a po rohovém kopu i Rossi. Skóre 3:2 pro Jablonec vydrželo až do konce zápasu, takže si Bohemka připíše do tabulky Tipsport ligy první porážku. Možnost k nápravě skýtá již zítřejší zápas s Teplicemi, který začíná ve stejný čas na stejném místě. Tedy hodinu po poledni na umělé trávě v Edenu.