Klokani Teplice neporazili

Při mrazivé přestřelce měla Bohemka navrch, zápas ale skončil remízou 3:3.

Klokani Teplice neporazili

Čtyřiadvacet hodin po úvodním zápase s Jabloncem se Klokani opět představili v zimní Tipsport lize, soupeřem jim tentokrát byly Teplice.

V prvních minutách zápasu držela Bohemka častěji míč na kopačkách, ale jako první udeřili Severočeši. Bosňan Čajič našel Chorvata Keriče a Teplice po patnácti minutách vedly. 

Bohemians mohli rychle srovnat. Po velké chybě žlutomodré obrany byl v příležitosti Budínský, ale než se dostal k zakončení, stačil se vrátit obránce Podaný a možnost zneškodnil. Další šance měli Nerad s Bartkem, oba ale při svých střeleckých pokusech mířili doprostřed. Po půlhodině se pěknou kombinací předvedli Bartek s Kalinou, druhý jmenovaný centroval míč do Slavíkova vápna na nabíhajícího Štochla s Neradem, ani jeden ale vyrovnat nedokázal.

Po několika vlastních šancích Bohemka, stejně jako včera, inkasovala v samém konci prvního poločasu. Odražený míč dorazil do branky Jindráček a Teplice šly do druhého poločasu s dvoubrankovým vedením.

Náskok jim ale moc dlouho nevydržel. Do druhého poločasu naskočilo několik nových hráčů, mezi nimi i Jan Moravec, který si hned po třech minutách druhého dějství naběhl na Bartkovu přihrávku a z hranice malého vápna snížil.

Vyrovnání přišlo po hodině hry. Bartkovu velkou šanci ještě Slavík vyrazil, ale volného míče se ujal Nerad, byl zezadu faulován a rozhodčí Jílek bez váhání nařídil pokutový kop. Ten proměnil Jirouš a srovnal skóre zápasu.

V 67. minutě šly opět do vedení Teplice, po rychlé kombinaci středem hřiště se před Sňozíkem zjevil Jablonský a strhl vedení opět na stranu žlutomodrých. O pět minut později ale Rada rozehrával zkrácený rohový kop, mladík Havel ho hlavou přiťukl Šmídovi, který opět vyrovnal.

V posledních deseti minutách mohli Klokani dvakrát rozhodnout. Vždy se ale vyznamenal teplický gólman Slavík. Nejdřív si poradil s Bartkovou hlavičkou po Růžičkově centru. O chvíli později podobně centroval Kalina na Havla. Ten, ač zády k brance, mířil hlavou pod břevno, kde byl ale opět připravený zkušený brankář Teplic. Bohemka si tak ve druhém zápase připsala první bod do tabulky Tipsport ligy. Další zápas ji čeká ve středu po poledni proti Slavii.