Rozhodla dělovka z přímého kopu

Derby v rámci zimní ligy vyhráli sešívaní 1:0.

Rozhodla dělovka z přímého kopu

Čtyři zápasy v osmi dnech čekají Bohemku v rámci Tipsport ligy. Tím třetím bylo středeční pražské derby proti Slavii. Svou premiéru v zelenobílém si dnes odbyl slovenský obránce Lukáš Beňo. Po zdravotních komplikacích se v zimní přípravě poprvé na hřišti objevili i Martin Cseh a Vladimír Bálek.

Třetí konfrontace s prvoligovým týmem během posledních dnů nabídla od začátku fotbal ve vysokém tempu, ve kterém ale měli navrch sešívaní. První velkou šanci měl již ve 4. minutě exklokan Škoda, jehož nebezpečnou hlavičku Kuru v brance Bohemky vytěsnil. Na druhé straně zahrozil ze zajímavé pozice Matěj Štochl. Jeho střelu v pohodě zneškodnil další slávista se zelenobílou minulostí - Kamil Čontofalský.

Po dvaceti minutách zápasu šla do vedení Slavia. Milan Nitrianský se postavil k přímému kopu z dvaadvaceti metrů a tvrdou ranou propálil vše, co bránilo míči na cestě do sítě. Velkou šanci k vyrovnání měli ve 27. minutě oba naši stopeři. Po opakovaném centru od rohového praporku nejdříve Šmíd hlavičkoval do tyče a odražený míč na brankové čáře nestihl dorazit Martin Cseh. První půle tak skončila těsným vedením Slávistů.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vyběhly obě jedenáctky značně pozměněny. Bohemka byla Slavii vyrovnanějším soupeřem, než v prvním dějství, ale šance dlouho nepřicházely. Kamil Čontofalský měl více práce až v poslední čtvrthodině. Nejdříve musel reflexivně vyrážet nepovedené odvrácení míče od svého spoluhráče Juhara, o chvíli později zase vytěsňoval nad branku Budínského přímý kop. Když po následném rohu chytil i Bartkovu střelu a Kalina o chvíli později střílel nad, skončil zápas nejtěsnějším možným rozdílem.

Po třech zápasech Tipsport ligy má tak Bohemka na svém kontě jediný bod a se základní skupinou se rozloučí v sobotu před polednem zápasem proti Liberci.