Ledová sprcha pro Liberec

Bohemka porazila úřadujícího mistra 3:0.

Ledová sprcha pro Liberec

V sobotu okolo poledne Bohemka zakončila své účinkování ve skupině A zimní ligy, soupeřem jí byl Slovan Liberec, který oba své dosavadní zápasy vyhrál.

Úvod zápasu ukázal kvalitu loňského mistra ligy. Liberec častěji držel míč na kopačkách, určoval tempo hry, ale nedostával se k zakončení. Zato Klokani využili svou první příležitost. Ve 12. minutě Jirouš vystihl rozehrávku libereckých stoperů, téměř z půlky hřiště šel sám proti brankáři, kterého prostřelil mezi nohama a dostal Bohemku do vedení.

Klokany vedení v arktickém počasí zahřálo. V dalším průběhu prvního poločasu byli Liberci více než vyrovnaným soupeřem a několikrát mohli své vedení i navýšit. Velké šance měl David Bartek, ale jeho střela i hlavička proletěly těsně vedle Kovářových tyčí, poločas tak skončil 1:0 pro Bohemku.

Ve druhém poločase se už navýšení vedení povedlo. Modří si nevypracovali větší šance, a tak dostali lekci z produktivity. V 64. minutě táhl protiútok středem hřiště střídající Lukáš Budínský, krátkým pohledem zřejmě zahlédl v liberecké brance pavučiny a technickou střelou je precizně vymetl. Kovář v brance Liberce se jen podíval a Bohemka vedla 2:0.

Poslední gól přišel 7 minut před koncem. Lukáš Budínský našel svým centrem přesně hlavu nabíhajícího stopera Šmída, jenž pohodlně završil konečný výsledek na 3:0. Bohemka tak zakončí základní skupinu Tipsport ligy se čtyřmi body na kontě. Nyní Klokany čeká další fáze zimní přípravy. Dvoufázový trénink bude v následujících dnech méně zaměřen na fyzičku a více na hru. Příští víkend čeká Bohemku zápas o konečné umístění v Tipsport lize. Informace o soupeři a místě zápasu přineseme během týdne.