Vítězné rozloučení se zamrzlým Edenem

Ve svém posledním vystoupení v Tipsport lize porazila Bohemka Táborsko 2:1.

Vítězné rozloučení se zamrzlým Edenem

Vedle semifinálových zápasů měla v sobotu na programu Tipsport liga i zápasy týmů na dalších místech tabulek základních skupin. Bohemka se v jednom z nic střetla s Táborskem, které v posledním zápase své skupiny rozdrtilo žižkovskou Viktorii a na jehož hřišti Klokani na podzim zachraňovali remízu na poslední chvíli.

V říjnovém utkání skórovalo Táborsko jen několik vteřin po úvodním hvizdu a i dnes šlo do vedení relativně brzy. Do areálu v Edenu ještě přicházeli poslední opozdilci a modří už vedli 1:0, když se v desáté minutě prosadil aktivní Petr Dolejš.

Za Bohemku mohli v průběhu první půlhodiny vyrovnat Budínský a Moravec. S oběma šancemi si ale poradil brankář Fryšták, takže se na srovnání skóre čekalo až do 30. minuty. To se po chybě jihočeské obrany dostal Ondřej Šiml až před brankáře Táborska, šikovně ho přehodil a vyrovnal na 1:1. Tímto stavem skončil i první poločas.

Do druhého poločasu vyběhly, jak už to je v Zimní lize zvykem, značně pozměněné jedenáctky. V zelenobílém se na pravé straně představili i obě dosavadní posily - Matěj Štochl a Milan Havel. Druhý jmenovaný měl svou velkou šanci po hodině zápasu, střelu mu ale obrana soupeře zblokovala. Čtvrt hodiny před koncem ale Havel přizvedl Radův centr, ten obloučkem dopadl na zadní tyč, kde ho nekompromisně uklidil do branky Jiří Ptáček a rozhodl o výhře Bohemky v poměru 2:1.

Zelenobílí se tak s Tipsport ligou rozloučili vítězstvím nad jedním ze svých jarních soupeřů. Další přípravný zápas je čeká příští sobotu, kdy se postaví proti třetiligovým Kunicím.