Třetiligová lekce z produktivity

Bohemka prohrála s Kunicemi 0:1.

Třetiligová lekce z produktivity

Vedoucí tým ČFL byl v sobotu dopoledne soupeřem Klokanů na umělé trávě v pražském Újezdu. Zelenobílí se zde postavili proti červeným Kunicím.

Z třicátníků v sestavě Bohemky se na hřišti objevil pouze Václav Kalina, který hrál nezvykle na postu pravého záložníka, ostatní zkušenější hráči chyběli. Přesto byla Bohemka od začátku aktivnějším týmem a vytvářela si jednu šanci za druhou. Velké příležitosti měli Kalina, Budínský i Štochl. Soupeř hrozil pouze občas střelami z dálky, které Havránkovu branku neohrozily. I přes velkou převahu se ale Klokani v prvním poločase do vedení nedostali.

Začátek druhého dějství se odehrával podobně, jako to první. Kunický brankář Tetour se nejdřív musel vytáhnout proti dalekonosné Šmídově ráně. O několik minut později zase pouze sledoval, jak se Neradova dělovka odráží od břevna. Po dalších neproměněných příležitostech přišlo na řadu staré fotbalové heslo „nedáš – dostaneš“. Jakub Balšánek se postavil k přímému kopu z osmnácti metrů, jako jediný kunický hráč za celý zápas trefil prostor mezi třemi tyčemi a to navíc tak šikovně, že se míč zastavil až v síti. Na jediný gól v zápase nedokázala Bohemka zareagovat a prohrála s třetiligovým celkem 0:1.