A mužstvo odjíždí na soustředění

Bohemka v sobotu odjíždí k východním sousedům na herní soustředění.

A mužstvo se v sobotu na celý týden přestěhuje na Slovensko do Zlatých Moravců, kde absolvuje herní soustředění. V sedm ráno odjíždí 22 hráčů a kompletní realizační tým. V Praze zůstane pouze třetí gólman Bartoloměj Kuru, který se společně s Radkem Žaloudkem bude připravovat s juniorkou. Roman Potočný dostal na víkend svolení k absolvování testů v druholigové Opavě. S týmem odcestuje i Petr Nerad, který se vrací ze srazu reprezentační devatenáctky.

Pozitivní zatím je, že se hráčům v přípravě vyhýbají zranění. S týmem totiž již trénuje Martin Cseh i Nicolas Šumský. Oba dva i odehráli ve středu přípravné utkání na Vyšehradě proti Loko Vltavínu. Trenér Weber na Slovensko vzal i Martina Koláře a Olivera Špilára, o jejich dalším působení v klubu se rozhodne v následujícím týdnu.

Bohemku čekají na soustředění tři kvalitní duely. V neděli narazí na Bánskou Bystricu a oproti původním předpokladům se zápas sehraje v Senci, tedy v areálu slovenského svazu s nejnovější generací umělé trávy,  od 16. hodiny.

Ve středu pak na stadionu Zlatých Moravců (o ploše rozhodnou až místní klimatické podmínky) sehrají zápas s místním prvoligovým celkem FC ViOn. Při sobotní cestě zpět do Prahy sehrají Klokani ještě utkání s FK Slovan Duslo Šala a při příznivém počasí taktéž na jejich stadionu.

V sobotu budou hráči odjíždět od Botiče v sedm ráno, hned odpoledne již absolvují první trénink na Slovensku. Na herním soustředění bude trenér již ladit sestavu na úvod Fotbalové národní ligy. Bohemka ještě před zápasem v Sokolově sehraje 23. února generálku s druholigovým kolegou z Pardubic. Místo je stále ještě v jednání.