Bohemka na sněhu vyhrála

Za nepříznivého počasí byli Klokani lepší, Pardubicím vstřelili tři branky.

Bohemka na sněhu vyhrála

I když před utkáním traktůrek na odklízení sněhu pracoval na plné obrátky, před nástupem hráčů a příchodem rozhodčích na umělou trávu v Edenu napadla nová vrstva sněhu. Ze začátku byla hra hodně vyrovnaná a opatrná, hrálo se předvším ve středu hřiště. Hráči Pardubic zahrozili pouze jednou po standardní situaci, Sňozík ovšem situaci s přehledem kontroloval.

Největší šanci Bohemky měl na starosti Růžička, který se rychle dostal do vápna, zaseknul si míč před posledním obráncem a ten ho společně s hostujícím gólmanem srazil k zemi. Rozhodčí správně nařídil pokutový kop, který Jindřišek nekompromisně proměnil. Růžička ovšem následně musel střídat, do hry se místo něj dostal Hauer.

Po půlhodině hry se zpoza vápna chtěl levačkou prosadit Štochl, brankář Shejbal byl ovšem na správném místě. Za další chvilku poslal do šestnáctky z levé strany vynikající balón Hauer, Moravec si ho ještě lépe zpracoval, ale levačkou trefil pouze gólmana Pardubic. Těsně před koncem první půle se v šanci ocitl ještě Petr Nerad, ale branku netrefil. Poločas tedy skončil 1:0 pro Bohemku.

Za tohoto nefotbalového a příliš nepříznivého počasí si cestu od Edenu našlo hned několik desítek skalních bohemáckých fanoušků, což je obdivuhodné. Za celou dobu totiž nepřestalo sněžit a tomu odpovídala i pokrývka na hřišti. Všichni byli tedy svědky prvního zápasu v novém sportu - snowsoccer.

Do druhého poločasu trenér Weber sestavu hodně prostřídal, na hřišti se objevilo šest nových hráčů. Vzhledem k terénu Bohemka místy předváděla i kvalitní kombinační fotbal. Ovšem po tomto hromadném vystřídání se chvilku hráči hledali. Proto se mohl gólman Havránek vytáhnout a ze začátku Bohemku podržel.

Větší bohemácká šance přišla až v 69. minutě při rohovém kopu. Už první centr Rady byl pro obranu Pardubic hodně nebezpečný, odražený míč Bartek poslal do strany na Radu, ten ho nacentroval opět do vápna, kde na přední tyčce čekal Ptáček, který míč prodloužil a Hauer už jen doklepával do prázdné branky.

O pár minut později chtěl Matěj Štochl z dálky centrovat, ovšem rána mu vyšla a míč zamířil přímo do rohu pardubické branky. Bohemka tedy ve zkráceném druhém poločase dokázala vstřelit dvě branky a svého druholigového kolegu porazit vysoko 3:0.

Před blížícím se startem Fotbalové národní ligy to bylo pro oba kluby určitě i menším zpestřením závěru přípravy. Nyní zbývá jen doufat, že Bohemka bude nadále herně a výsledkově pokračovat ve výkonech a mířit k postupu do první ligy. První zápas ve FNL čeká Klokany již v sobotu v Sokolově.