Start FNL se blíží

V sobotu jede Bohemka do Sokolova!

Start FNL se blíží

Mužstvo Bohemians Praha 1905 vyráží na první "jarní" zápas do Sokolova. I když jarní je hodně přehnané slovo. Tento víkend nastala v Praze sněhová kalamita a v Sokolově to nevypadá o nic příznivěji. Všichni ovšem doufají, že utkání tímto nebude ovlivněno.

Zápasy nově přejmenované druhé nejvyšší fotbalové soutěže začínají příští víkend. Do druhé poloviny se soutěž přehoupla již v listopadu a v Ďolíčku Bohemka v předehrávce porazila Pardubice 3:1. Potvrdila tím titul půlmistra a přezimovala na prvním místě Fotbalové národní ligy.

Nyní je za námi i dlouhá zimní příprava a bohemáčtí fanoušci byli bez "mistráku" dlouhých 104 dní. Vše si můžou vynahradit při výjezdu do Sokolova, kde Bohemka nastoupí v sobotu již v 10:15. V přípravě se mužstvu výsledkově i herně vedlo a zlepšující se tendenci mohou hráči potvrdit již za 5 dní na západě Čech.

Klokani sice v Tipsport lize výsledkově neoslinili, ale vždy bylo utkání velmi vyrovnané a v pěti zápasech dokázali vstřelit 10 branek. Navíc se stali nejlépe produktivním týmem ve své skupině. Přípravná utkání s třetiligovými celky sice hráčům příliš nevyšla, ale o to lepší byl výsledkový a herní projev na Slovensku, kde byl tým na soustředění. U východního souseda nepoznali přemožitele a vše potvrdili o víkendu s Pardubicemi.

V pondělí A mužstvo trénovalo od 13:00 na Šeberově v kompletním složení. Chyběli pouze brankář Kuru a záložníci Havel a Šumský, kteří byli na zápase s juniorkou (více zde). Nyní bude mužstvo vyhledávat přírodní tréninkový povrch. Jedna z variant je i fotbalové centrum v Nymburce, kde má Bohemka naplánované tréninky.

Na utkání se samozřejmě těší i hráči. "Bude to po delší pauze mistrovský zápas. Ale víme, že nás nečeká nic lehkého a přistupujeme k tomu se 110% koncentrací a zodpovědností," ujišťuje fanoušky obránce Bohemky Jan Hauer. "Příprava nám vycházela, tak doufám, že přeneseme herní projev z připravy do mistráků a potvrdíme to i výsledkově," doplňuje.

Áčko odjíždí do Sokolova již v pátek a zde na webových stránkách bude samozřejmě ze zápasu k dispozici textový online přenos, rádio Bofor naladíte i přes Virtuální Ďolíček (odkaz jako vždy na úvodní stránce) a po utkání nebude chybět reportáž, vyjádření trenérů, fotogalerie i sestřih rozhovorů prostřednictvím BohemkaTV.

Již nyní můžete na našich sociálních stránkách tipovat základní sestavu, kterou do boje o první tři body v roce 2013 vyšle trenér Jozef Weber. Na výběr máte Facebook i Google+.