Dlouhá cesta za dalšími body

Klokani se v neděli představí v Karviné

Dlouhá cesta za dalšími body

Od nepříjemné dvoubodové ztráty dělily Klokany minulou neděli jen vteřiny, nakonec se ale první zápas jara výsledkově vydařil a Bohemka Zlín porazila. A jelikož moravských a slezských soupeřů ve Fotbalové národní lize není nikdy dost, čeká Klokany hned o týden později první pořádný výjezd – jede se do Karviné.

Zelenočerní nezažívají sezonu podle svých představ. Tým s velkými ambicemi výsledkově tápe, v tabulce je jedenáctý a na boj o čelo tabulky se dívá z uctivé patnáctibodové vzdálenosti. Ač ze třinácti přípravných zápasů prohráli Karvinští pouze 3, vstup do jara se jim nepovedl – v neděli neuhlídali Marka Heinze, dostali od něj hattrick a odjeli ze Znojma s porážkou 0:3. Možná proto, že do jarní části sezony již nenaskočil René Bolf. Velezkušený stoper totiž v zimě ukončil aktivní kariéru a nahradit ho má podobně ostřílený Jiří Homola.

Bohemians nebudou riskovat pětihodinovou cestu autobusem v den zápasu a vypraví se do Slezska už v sobotu. Do té doby se na svého nedělního soupeře připravují. „Výsledky Karviné jsou pro mě překvapením. Nepovedlo se jim ani první utkání ve Znojmě, přesto je to ambiciózní tým, který má podmínky a hráče na to, aby hrál špičku druhé ligy a bude to chtít stoprocentní koncentraci,“ ví trenér Bohemians Jozef Weber, který bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Chybět bude pouze Martin Kolář, dohánějící tréninkové manko, a Michal Šmíd, který bude stát pro čtyři žluté karty. „Vím, jak ho nahradím a cítí to i mužstvo. Máme dostatečně široký kádr a hráčům jsem říkal, že v průběhu jara šance dostanou,“ říká lodivod Klokanů.

Podzimní zápas v Ďolíčku byl oproti předpokladům jednoznačnou záležitostí. Klokani naservírovali třem a půl tisícovkám diváků zápas plný fotbalových lahůdek a vyprovodili Slezany góly Moravce, Nerada, Bartka, Bálka a Budínského výsledkem 5:1. I z předchozích zápasů odešli Klokani neporaženi. V sezoně 2008/2009 vyhráli doma 2:0 a venkovní zápas skončil remízou 1:1.

Dlouhá cesta Bohemians za dalšími body do tabulky Fotbalové národní začne své hlavní jednání v neděli úderem třetí hodiny odpolední úvodním hvizdem hlavního rozhodčího Orla, kterému budou na čarách asistovat pánové Vysloužil a Arnošt. Vstupenky pro dorazivší fanoušky Klokanů budou za 30 korun k dostání přímo na pokladnách karvinského stadionu.