Bohemka s Boleslaví prohrála

Junioři nestihli zápas otočit a v závěru utkání pouze snížili na 1:2.

Bohemka s Boleslaví prohrála

Ani na potřetí se mladým Klokanům nepodařilo prolomit domácí prokletí jarní části sezony. V roce 2013 Bohemka doma ještě nebodovala a porušit tuto smolnou sérii se jí nepodařilo ani ve 22. kole Juniorské ligy. Ve velmi vyrovnaném zápase se nakonec z těsného vítězství v poměru 2:1 radoval výběr Mladé Boleslavi.

Vstup do zápasu se lépe vydařil hostujícím borcům, hrajícím v růžových dresech. V úvodních pěti minutách se jim hned dvakrát podařilo překonat zaskočenou zelenobílou obranu, žádné zakončení však naštěstí nemířilo do branky, kterou dnes hájil Jiří Havránek - zapůjčený z A-týmu. Po deseti minutách mírného boleslavského tlaku se konečně začali osmělovat i naši mladíci. Prvním varováním pro hostující obranu byl průnik Šedivého po levé straně do vápna, kde byl zastaven stoperem na hranici pravidel.

S přibývajícími minutami začala hra Bohemky nabírat na obrátkách, zkvalitnila se přechodová fáze, hráči zrychlili a zpřesnili přihrávky a po zásluze se mladí Klokani drali i do zakončení. Hostující gólman se musel vytáhnout při likvidování přímého kopu Košaty, který konečky prstů vytáhl nad břevno. Po následném rohovém kopu zavládlo na vyšehradském stadionu veselí, které ale utnul zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Gól pro ofsajd uznán nebyl.

V této části zápasu Bohemka nepouštěla soupeře za půlící čáru, naopak sama hrozila útočnými výpady vedenými především po levé straně. Po jednom z mnoha průniků Šedivého po levé postranní čáře se k zakončení dostal Špilár, jeho jedovatý pokus ale nalezl cestu pouze do rukavic mladoboleslavského brankáře Knoblocha. Ani z dalších útočných výpadů se nepodařilo Klokanům prolomit střeleckou smůlu, a tak první poločas skončil bez branek.

Podobu druhému poločasu určila akce z 52. minuty zápasu. Boleslavským mladíkům se podařilo skórovat po rychlém protiútoku a Bohemka rázem tahala ve vyrovnaném zápase za kratší konec provazu. Klokani však v žádném případě nesložili zbraně! V touze vyrovnat stav zápasu vrhli všechny síly do útoku. Vysoký presink a důrazné napadání přinesly ovoce v podobě nebezpečné hlavičky Šedivého a jedovaté střely Šumského.

Rozhýbat ofenzívu se pokusil trenér Šturma pomocí střídání, na hřiště se tak v průběhu druhého poločasu dostali Šplíchal, Wulkan a Petlička. Zelenobílé snažení ale ke gólu nevedlo, naopak v 80. minutě se z protiútoku prosadil hostující Skořepa. Kruté dvoubrankové vedení již neskýtalo moc nadějí na obrat pro naše mladíky. Šanci alespoň na jeden bod za remízu vykřesal pro Bohemku Špilár, který po individuální akci Jiskry otřel svoji střelu o záda hostujícího stopera a míč pak zapadl nechytatelně do šibenice. Druhou branku však Klokani přidat nedokázali. Soupeř se tedy mohl radovat z hubeného vítězství.