Klokani jedou po třech výhrách v řadě do Vlašimi

V sobotu jede Bohemka k šedesát kilometrů vzdáleným blanickým rytířům.

Klokani jedou po třech výhrách v řadě do Vlašimi

Klokani se rozjíždějí. Po nejistém vstupu do jara si v posledních zápasech připsali tři výhry v řadě a v každém z nich vstřelili také o jeden gól více než v předchozím. Čtvrtým soupeřem bude ve čtyřiadvacátém kole v sobotu domácí Vlašim.

Blaničtí rytíři mají z dvaadvaceti dosud odehraných zápasů stejný počet bodů a v tabulce jim patří dvanáctá pozice s šestibodovým náskokem na sestupové příčky. Na jaře zatím bodují pouze v domácím prostředí. Porazili zde Most a Karvinou, v posledním domácím zápase remizovali se Zlínem. V posledním kole ale Vlašim dostala šest gólů od Znojma a vedení sáhlo k razantnímu kroku – odvolání trenéra Martina Frýdka. Našeho nedělního soupeře tak v tuto chvíli vede asistent Vladimír Kout, který do tréninků nemůže počítat s exklokanem Pavlem Vyhnalem, který si natrhl lýtkový sval a sezona pro něj skončila. Chybět bude i další starý známý Martin Kraus, který se vrátil z vlašimského hostování do Příbrami. Obraně Bohemky by naopak mohl znepříjemňovat život rychlonohý Daniel Kocourek, jedna z vlašimských zimních posil.

Bohemians poprvé na jaře cestují na kratší vzdálenost, vždyť oba stadiony jsou od sebe vzdáleny pouhých 60 kilometrů. První tým pro trénink využívá přírodní trávu v Hrdlořezích. Kádr je kompletní a ve středu chyběli pouze Nicolas Šumský a Jan Hauer, kteří nastoupili za farmu na Kladně. 

Vlašim je jediným týmem, který si dokázal z Ďolíčku na podzim odvézt tři body. V prvním poločase říjnového utkání ztrestala každou chybu Klokanů, do přestávky vedla 3:0 dvěma góly Krause a jedním Putze. Po změně stran Bohemians sahali po vyrovnání, branky Vyhnala a Jindřiška ale nestačily. Ve dvou ze tří předchozích přípravných utkání, která proti sobě obě mužstva sehrála, Bohemka zvítězila, to poslední v lednu 2012 skončilo remízou.

Na nejkratší mimopražský výjezd se Bohemians vydají již tuto sobotu. Zápas na stadionu v Kollárově ulici začne v 17 hodin a řídit ho bude hlavní rozhodčí Mikel za pomoci asistentů Plesara a Trávníčka. Vzhledem k očekávané větší návštěvě z Prahy je sektor hostí přesunut ze svého tradičního místa na montované protilehlé tribuny (viz. přiložená mapka). Vstupenky do sektoru hostí budou k dostání přímo na pokladnách stadionu za 50 korun.

Výjimečně z tohoto zápasu nebude vysílat radio Bofor. Fanoušci, kteří tedy osobně nezavítají na stadion, mohou sledovat zpravodajství ze zápasu zde na Virtuálním Ďolíčku nebo na Facebook stránce.

Sobota 20. dubna 2013 - 17.00
FC GRAFFIN Vlašim - Bohemians Praha 1905 (Vlašim)