Dva góly Matěje Štochla nestačily

Táborsko vyrovnalo v Ďolíčku pět minut před koncem. Zápas skončil 2:2.

Dva góly Matěje Štochla nestačily

Nejhorší tým na hřištích soupeře, FC MAS Táborsko, který doposud uhrál mimo svůj stadion v Sezimově Ústí pouze pět bodů, přijel k zápasu pětadvacátého kola do Ďolíčku k oslavě bohemáckého dne žen.

První šanci Bohemky měl v šesté minutě překvapivě zaskakující stoper Jiří Ptáček. Ten se v pokračující akci po rohovém kopu dostal až k zakončení, pálil ale nad. Jinak všechny akce a centry Bohemky v pohodě kryl hostující brankář Fryšták. Klokani sice měli častěji míč na kopačkách, ale jejich hře scházely šance a zakončení.

Zato Táborsko ze své první příležitosti skórovalo. Dolejš táhl rychlý protiútok červených, našel ve vápně úplně volného Jana Šimáka, který dostál svým zkušenostem, tvrdě ukončil Havránkovu sérii neprůstřelnosti a poslal Táborsko do vedení.

Bohemka mohla vyrovnat téměř okamžitě. Na centr do vápna si naskočil David Bartek a před Fryštákem ještě natahoval nohu Matěj Štochl. Fryšták ale situaci vyřešil. Stejně jako si u tyče poradil s Kalinovou střelou zpoza velkého vápna. První poločas tak skončil vedením hostí 1:0.

Pohádkovější vstup do druhého poločasu si Klokani přát nemohli. Hned po třech minutách vytrvalého dobývání táborské branky vyrazil Fryšták míč pouze ke Štochlovi, který hlavou padáčkem vrátil míč do branky a bylo srovnáno.

Hráči hostí v těch minutách téměř nebyli na hřišti a už vůbec ne za vlastní polovinou. V 57. minutě vysunul Budínský Moravce, ten předběhl exklokana Kotrbu a poslal míč do vápna proti noze Štochlovi, který svým druhým gólem otočil zápas.

Mohly přijít i další góly. Tlaku Klokanů ale opět chybělo zakončení. Matěj Štochl se snažil o hattrick, ale jeho pokusy míjely branku, naopak Táborsko mělo v 73. minutě velkou šanci na vyrovnání. Dobal byl po Radově podklouznutí sám před Havránkem. V rozhodující chvíli ho ale také zradil terén a míč šel daleko nad.

Přesto se Klokanům bezzubost tlaku pět minut před koncem vymstila. Aktivní Dolejš poslal kolmou přihrávku do vápna, kde se k míči dostal Krch a téměř neobtěžován vyrovnal na 2:2.

Bohemka se v závěrečném tlaku do velkých šancí nedostala, po remíze 2:2 ztratila dva body a do čela Fotbalové národní ligy pustila Znojmo. Možnost k nápravě bude mít za týden v Mostě.