Patnáct minut jsme byli všude pozdě

Trenéři Weber a Favarin hodnotí derby na Žižkově.

Jako první dostal na pozápasové tiskové konferenci na Žižkově trenér poražených hostí – Jozef Weber. Viděl dva hlavní důvody porážky. „Prvním je, že jsme nezvládli začátek utkání. Soupeř nás předčil v agresivitě. Hráli jsme ustrašeně a 15 minut jsme byli všude pozdě. Z toho pramenily dvě branky a příjemný výsledek pro soupeře.“

Druhý důvod pondělní porážky již Klokany trápí déle, pod televizní věží se ale naplno projevil. „Z převahy a ze spousty situací, které mohly skončit brankou, jsme se nedostali na jednobrankový rozdíl. Tím jsme zápas Viktorce hodně ulehčili a ta vyhrála zaslouženě,“ uznal trenér Bohemians.

Prohra v derby navíc zkomplikovala Bohemce postup zpět do ligy. „Nenavýšili jsme náskok a umožnili jsme našim soupeřům, aby se na nás před příštím kolem dotáhli. Každá prohra je komplikace, protože další týmy vycítí šanci,“ upozornil na závěr tiskové konference šéf lavičky Klokanů Jozef Weber.

Nestává se často, aby tiskové konference po fotbalových zápasech v České republice oživila překladatelka, u žižkovského trenéra Giancarla Favarina jde ale o nutnost. Italský kouč viděl v pondělí podle svých slov „intenzivní“ zápas. „Vyhráli jsme proti silnému soupeři a to jen dává větší cenu našemu vítězství. Dobře jsme hráli především v prvním poločase, kdy jsme se snažili Bohemians co nejvíce napadat, což byl jediný způsob, jak tak silného soupeře porazit. Moji hráči dobře využili příležitosti které měli,“ chválil italský lodivod Viktorie. „Ve druhém poločase jsme měli velké starosti. Bohemians začali velice dobře točit míč a někteří naši hráči měli problémy. Například Šťastný hrál po dlouhé době. Ale musím poděkovat celému týmu, protože hráči k zápasu přistoupili velmi dobře,“ kvitoval nasazení svých svěřenců Favarin.

Favarinova radost byla ještě větší s ohledem na současné dění v žižkovském klubu. Na otázky ohledně situace v týmu před zápasem ale odpovídal vyhýbavě. „Mluvím tu o fotbale a tyto věci s fotbalem nesouvisí. Každopádně myslím, že díky našemu „podivnému tréninkovému procesu“ má vítězství ještě větší hodnotu,“ uzavřel trenér Viktorie Žižkov.