Bohemka v prvním utkání přípravy prohrála

Klokani nestačili na Duklu a prohráli ve Zbuzanech 0:2 (uvnitř Bohemka TV).

Bohemka v prvním utkání přípravy prohrála

V krásném areálu ve Zbuzanech nastoupila Bohemka po dvou dnech přípravy k prvnímu utkání v letním přípravném období před prvoligovou sezonou. Soupeřem jí byla, stejně jako před rokem, Dukla Praha.

První poločas byl především o boji ve středu hřiště, zápas byl vyrovnaný. Po třinácti letech nastoupil v dresu Bohemky i Radek Šírl, doplněn o další testované hráče: stopera Krcha a útočníka Garcíu. Největší práci měl ovšem jiný nováček, Gabriš v brance se zaskvěl hned několika skvělými zákroky.

Ten první měl hned v šesté minutě, když vytáhl prudkou střelu na poslední chvíli na tyč. O deset minut později byl dobře postaven, když opět zabránil další gólové šanci. Ve 25. minutě ovšem již Dukla svoji šanci proměnila. Po centru ze strany se na zadní tyčce za Růžičkou objevil Engelmann a do odkryté branky se trefil.

Ovšem i Bohemka hrozila. Ale Kolářova akce byla přerušena těsně před zakončením, Havla do příležitosti také domácí obrana nepustila a Bartkova střela letěla těsně vedle tyče. Fotbalově byl první poločas vyrovnaný, Dukla však měla více gólových příležitostí.

Do druhé půle naskočila úplně jiná sestava, zůstal vlastně jen kapitán Jindřišek. Fanoušci tak měli příležitost vidět další nové tváře. V obraně nastoupil Karamatič, v záloze junior Košata a vepředu Klavík a Dosso. Z hráčů z přípravy chyběl tedy jen Potočný pro nemoc a Žaloudek pro lehké zranění.

V 58. minutě došlo těsně před vápnem k ošklivému střetu gólmana Gábriše s domácím kapitánem Markem. Oba dva z toho naštěstí vyvázli v pořádku, ovšem z následného přímého kopu se krásně trefil Hašek, který míč poslal přímo do rohu branky a Dukla rázem vedla 2:0.

V 70. minutě se ve velké příležitosti ocitl Košata, když se k němu dostal balón po centru Moravce. Branku ale netrefil. Druhá půle, i po vystřídání velkého počtu hráčů na straně Dukly, již moc fotbalové krásy nepřinesla a zápas skončil porážkou Klokanů 0:2.

Radek Šírl se dnešním dnem zapojil s Bohemkou do přípravy a s klubem FC Viktoria Plzeň se vyřizují formality a přesná podoba hostování. Jak viděl sobotní utkání levonohý odchovanec Bohemians můžete vidět na Bohemka TV.