Na tréninku vyhráli staří gólem Boba Šnajdra

Poslední trénink před utkáním v Brně absolvují hráči Bohemky zítra dopoledne v dolíčku. Cestou na Moravu mají objednaný salonek v motorestu u dálnice, kde se podívají v televizi na derby Slavia - Sparta. Dnešní trénink v Hostivaři byl velice volný, vedený spíše zábavnou formou, takže si trenér Vlastimil Petržela mohl dovolit na tribuně více než hodinu komunikovat s redaktorem Hattricku…

Po rozcvičce s Lacem Bilákem si vzal Vladimír Borovička stranou gólmany Čontofalského a Charváta, ostatní se rozdělili do skupinek a pod dohledem Antonína Panenky pilovali individuální techniku. Jednu partičku tvořili zkušení Janáček s Petroušem, Činčala a Kisel, ve druhé byli Mareš, Šenkeřík, Kříž a Dvořák, ve třetí Kulig, Šnajdr, Horák a Melecký a v té poslední Obermajer, Baláž, Šírl a Bilák.

Poté se cvičily rohy a standardní situace, které zahrávali Kajo Kisel a Radek Šírl. Jelikož se obránci i gólmani celkem činili, útočící hráči dost často klikovali….Masér Láďa Hric neustále poletoval pro zakopnuté balony.

Na zmenšeném hřišti se nakonec rozpoutala bitva na dvě staří - mladí. Zkušení v zeleném si rychle vypracovali zásluhou Činčaly a Janáčka náskok, Zdenda Šenkeřík stále nemohl trefit bránu, smůlu ale aspoň jednou protrhl Baly, se štěstím skoroval i Šírl, a tak přišlo na řadu klasické "kdo dá góla, vyhrál". Povedlo se to Bobu Šnajdrovi a staří se radovali.

Na tréninku vůbec nebyl Michal Valenta, kterému na angínu nezabírají ani třetí antibiotika a vypadá to ještě minimálně na 14 dní. Do zápasu zřejmě nebude připraven ani Ivan Dvořák, ale uvidí se zítra, kdy má být trénink mnohem intenzivnější. "V obraně Brna nejsou moc rychlí hráči, spíše dobří hlavičkáři, zkusíme je něčím překvapit. Do obrany pochopitelně ale sahat nebudu," zopakoval poněkolikáté trenér Vlastimil Petržela.

Ve výhru věřil i kapitán Michal Petrouš. "Vsaďte si čistou dvojku, maximálně s křížem. Moc se těším i na plný zrekonstruovaný stadion," a potvrdil, že za Muže kola Deníku Sport vytáhne z peněženky tisícovku.

"Všichni si ze mě dělají srandu, hlavně Kajo Kisel, že prý vlezl na internet a všude samej Hory," naoko si stěžoval Martin Horák a slíbil, že uhlídá brněnského Pacandu.