Setkání bratrů Štochlů v jednom týmu

Do Bohemky přichází na hostování Jakub Štochl a přestupuje Adam Klavík.

Setkání bratrů Štochlů v jednom týmu

V pátek čeká Bohemku první zápas Gambrinus ligy, ve Štruncových sadech totiž na půdě mistra zahájí sezonu 2013/14. Od 18 hodin ji čeká v televizním utkání Viktoria Plzeň. Minulý čtvrtek sehráli Klokani povedenou generálku na ligu se Spartou Praha, když potrápili vicemistra a v normální hrací době remizovali na Letné 1:1.

Den předtím se na trénink k týmu připojil i útočník Moustapha Ndiaye ze Slovanu Liberec, jehož budoucnost u Klokanů se nyní stále řeší. Působení mladého stopera Karamatiče ze stejného klubu je také stále v jednání.

Naopak potvrzenou čerstvou novinkou je působení Jakuba Štochla z Baumitu Jablonec, který u Botiče bude hostovat. Dojde tedy opět k setkání (naposledy spolu hráli v Příbrami) obou bratrů, neboť o dva roky mladší sourozenec Matěj již v Bohemce hostuje z Příbrami. Obránce Jakub Štochl bude nastupovat s číslem 30.

S českobudějovickým Dynamem došlo k výměně hráčů, když na jih Čech míří za bývalým trenérem Hoftychem Aziz Ibragimov, který naposledy hostoval v Baníku Most, a opačným směrem do Bohemky míří Adam Klavík, který u Klokanů byl do této doby na testech. V úvodních čtyřech kolech Gambrinus ligy ovšem Klavík kvůli trestu od FAČR nebude moci nastoupit. Jedná se ovšem o mladého ofenzivního hráče s perspektivou do budoucnosti. V Bohemce Klavík podepsal dvouletou smlouvu a bude nastupovat s číslem 25.

O Peterovi Gabrišovi (brankář, dres číslo 1, přestup) jsme vás již informovali. Dále v Bohemce bude nově působit Martin Berkovec (brankář, 12, hostování) a Daniel Krch (obránce, 15, hostování). Hostování Radka Šírla z Viktorie Plzeň se stále dořešuje, jeho nasazení v prvním kole Gambrinus ligy se nejeví ovšem jako reálné i vzhledem k soupeři.