Nicolas Šumský odchází z Bohemky

Mladý záložník mění své působiště a po osobní tragédii odchází do zahraničí.

Po vážné automobilové nehodě, která se stala Nicolasu Šumskému začátkem června, a po léčebném zotavování se rodina mladého záložníka rozhodla změnit fotbalové působiště. Včera vydal Šumský na svém facebookovém profilu oficiální vyjádření k celé situaci:

Milí přátelé,

v živote jsou zprávy, které se zveřejňují s bolesti. Naštěstí jsou i zprávy, které se zveřejňují s radostí. Tato ale není ani jedna z nich, tato je kombinaci obojího. Jde teď, pro mě, sice ne o tak podstatnou záležitost, nicméně bych Vás rád o ní informoval.

Dne 30. 6. mi skončila smlouva v klubu, který mi dal první velkou šanci v dospělém fotbale... v klubu, ve kterém mi narostly první vousy... v klubu se skvělými fanoušky, na které v živote nezapomenu... Nesmírně si vážím i nabídky vedení k prodloužení spolupráce. Bohemians 1905 mě opět utvrdila v tom, ze je to víc než klub, že je prostě jedinečná.

Dnes jsem se však rozhodl přijmout, i v důsledku dalších konsekvencí, novou výzvu a stal se součástí čtyřletého projektu italského týmu Serie A FC Parma. Tento soutěžní ročník, resp. po zdravotní rekuperaci spíše jeho druhou polovinu, budu hrát ve slovinské první lize v tymu ND Gorica.

Chtěl bych poděkovat vedení Bohemky a všem fanouškům, kteří mě neopustili ani v této pro mě velmi těžké době a podporují mě. Těším se na chvíli, kdy to budu moci jednou všem alespoň trochu splatit. Chci poděkovat i za šanci mému novému zaměstnavateli, mé italské advokátce Sare Agostini, agentuře GT Scouting and consulting, kteří s touto nabídkou přišli a pomohli to celé zrealizovat.

Váš NIKI


Je nám všem velice líto, co potkalo Nicolase a jeho blízké. Život je někdy opravdu krutý. Jsme ovšem i rádi, že i když u nás nakonec nebude pokračovat, že přijal novou profesionální výzvu, která mu momentálně snad v zahraničí lépe pomůže v překonávání životních překážek. Jsme rádi, že jsme takto charismatického a fotbalově talentovaného kluka mohli přivézt do profesionálního dospělého fotbalu, i když po velmi slibném začátku se v prvním mužstvu Bohemky úplně neprosadil. Přejeme mu hodně štěstí a úspěchů nejen ve fotbalovém, ale především také v osobním životě.

Bohemians Praha 1905