Hořký start do první ligy

Bohemka prohrála v Plzni 5:0.

Hořký start do první ligy

V Gambrinus lize je jen málokterý soupeř těžší než ten, kterého los určil do prvního kola Bohemians. První výjezd totiž vedl do západočeské metropole na hřiště aktuálního mistra – Viktorie Plzeň. Do stoperské dvojice se několik dní po příchodu do Ďolíčku postavil Jakub Štochl. Do branky pak šla jednička z posledních druholigových zápasů Jiří Havránek.

Ti, spolu s ostatními Klokany, od začátku čelili nájezdům modročervených. Hned v páté minutě šel sám na Havránka Kovařík, z úhlu ho ale nedokázal překonat. O dvě minuty později se z dvaceti metrů napřáhl Petržela, rána zaduněla o břevno a dobíhajícímu Kolářovi byl naštěstí pískán ofsajd.

Přesto šla Plzeň do vedení velmi brzy. V 19. minutě se Petržela probíjel k centru a Jakub Štochl ho srazil tak nešťastně, že se míč dokutálel za brankovou čáru v protipohybu za vybíhajícím Havránkem.

Po vedoucím gólu hráči úřadujícího mistra trochu polevili a ke hře se dostali i Bohemians. Patička Matěje Štochla po Kalinově centru ale byla nedůrazná a nepřidělala Kozáčikovi téměř žádnou práci. Ohrozit ho nemohla ani Jindřiškova střela z pětadvaceti metrů, šla totiž mimo.

Šest minut před koncem domácí pojistili své vedení. Rada svou ztrátu napravoval pouze pomocí faulu za žlutou kartu a za cenu velmi nebezpečného přímého kopu. Ten sice Kovařík poslal do břevna, ale dobíhající Čišovský neměl problém dorazit na dvoubrankový poločasový rozdíl.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Bohemky. Lukáš Budínský už byl po Moravcově přihrávce sám před Kozáčikem, překonal ho, ale na brankovou čáru se stihl vrátit Čišovský. Brankář Plzně pak chytil i hlavičku Krcha, který o přestávce vystřídal zraněného kapitána Jindřiška, a začalo představení Viktorie.

V 54. minutě Havránek podběhl Daridův centr z rohového kopu, Procházka vrátil míč před branku, kde Kolář zakončil na 3:0. Reagovat mohl opět Lukáš Budínský, ale po Kolářově centru mířil těsně vedle.

Konečnou podobu nabral výsledek dvacet minut před koncem. V 67. minutě Jakub Štochl uklouzl místo odvrácení míče, Wágner byl sám před Havránkem, přehodil ho a zvýšil na 4:0. O šest minut později střet Petržely se Šmídem ve vápně ohodnotil sudí Jílek jako penaltový a Stanislav Tecl dovršil skóre na 5:0.

O čestný úspěch Bohemky se v závěrečných minutách pokoušeli Matěj Štochl i Moustapha Ndiaye, Kozáčik v brance Viktorie byl ale jistý. Bohemka si tak odváží z Plzně pětigólový příděl.