Baláž na svém hřišti protrhl střeleckou smůlu

Jindy nepříliš usměvavý <b><font color="yellow">Libor Baláž</font></b> vycházel po zápase z útrob stadionu s vynikající náladou. Po uspokojení lovců autogramů prohlásil: "Napište tam, že jsem to konečně protrhl, že to konečně přišlo." Už bylo načase, protože si svůj poslední gólový pocit vychutnal v loňském podzimním derby proti Spartě. Svému střeleckému probuzení šel vstříc. "Po trénincích jsem si chodil ještě zastřílet na Martina Charváta, musel jsem s tím něco udělat," prozradil Bali...

Rozvlnit síť mohl už v pohárovém zápase v Neratovicích, ale po mnoha neproměněných příležitostech byl po zápase hodně smutný. To vše je teď zapomenuto a Libor věří, že mu to tam začne padat. K dnešním gólům mu výrazně pomohli Šírl a Kříž. "Oba mi to krásně připravili a tohle už nebyl problém proměnit. Strach jsem ze zakončení neměl, tohle se musí dávat," pochvaloval si své spoluhráče Baláž, který stadion před rekonstrukcí dobře znal, býval to jeho domácí.

Skóre otevřel častý střelec poslední doby Martin Horák. "Radek mi to krásně posadil na hlavu. Hlídal mě Došek, naznačil jsem pohyb na jednu stranu a pak jsem cuknul na druhou. Zůstal jsem sám a nebyl problém to proměnit," popisoval gólovou situaci Hory. S Doškem se potkával po celé utkání, oba se navzájem dost hlídali. "Často mě tahal za dres, hrálo se na něj těžko," přiznal Martin a těšil se, jak si výhru vychutná s nejbližšími na své rodné Moravě.

Spokojeně podepisoval fotografie i Michal Petrouš. "Makali jsme, přece nenecháme Spartu v tabulce utéct," smál se kapitán, jehož hlavní náplní práce bylo dnes uhlídání nebezpečného Zbončáka.