Radek Šírl se vrací do Bohemky

Bývalý hráč Klokanů přichází z mistrovské Plzně na hostování.

Radek Šírl se vrací do Bohemky

Radek Šírl, bývalý reprezentant, vítěz Poháru UEFA a Superpoháru UEFA a především Klokan se vrací po více než deseti letech domů. Z mistrovské Viktorie Plzeň přichází do Vršovic na roční hostování.

V roce 2001 odcházel tehdy ofenzivní hráč do Sparty, ovšem v následujícím roce a půl odehrál za Bohemku více zápasů, než za letenský klub, za který nastoupil pouze na 12 minut v jednom utkání. Po úspěšném hostování ve Vršovicích odešel na začátku roku 2003 do ruského Zenitu Petrohrad, kde ho vedl bývalý trenér Bohemians Vlastimil Petržela.

V roce 2010 ohlásil přestup zpět do Česka, když podepsal smlouvu s Mladou Boleslaví. Za "automobilový" klub odehrál 38 zápasů a přestoupil do Plzně. Za ni však neodehrál ani jeden zápas a hostoval v Boleslavi.

Tuto sezonu bude ovšem hrát opět doma v Bohemians, kam se vrací po jedenácti letech. "Je to příjemný pocit. Já budu chtít Bohemce pomoci, aby se v lize udržela, abychom hráli ve středu tabulky a nehonili to v posledních kolech," říkal na začátku přípravy Radek Šírl.

"Já jsem tady začínal, takže se mi vrací vzpomínky. I když je to již jedenáct let, Ďolíček je stále stejný, Bohemka je stále stejná," prozradila pro oficiální klubové stránky trochu nostalgicky největší letní posila.

Radek Šírl celou dobu s "A" mužstvem normálně trénoval, naskočil i do několika přípravných zápasů. Trenérovi tedy v pondělí v Brně bude k dispozici. Kdyby nastoupil, byl by to pro něj přesně stý zápas v Gambrinus lize.